30-11-2017 - admin

BIKE LIFE

SW_03_WCFS16_LONDON_0201-683x1024Toegegeven afgelopen week was geen pretje. Terwijl het cats en dogs regende, crosste ik op mijn fietsje de stad door. Gevolg: een verzopen katje met drie keer per dag een nat pak en dus driemaal daags een verplichte outfit change (oké, dat laatste is voor een modemeisje misschien ook niet zó een straf).

Oh well.. Het herfstweer en mijn #bikelife gaan niet helemáal samen, toch zou ik het niet anders willen. Geen scooter, geen auto. In Amsterdam wonen betekent in Amsterdam fietsen. De paden op, de lanen in, de grachten over. Já, vooral als ik over de grachten sjees en de plensbuien maken heel éven ruimte voor een licht zonnestraaltje, dan voelt in Amsterdam wonen en werken extra bijzonder.

Het begint ’s ochtends vroeg wanneer ik Yasmine naar de crèche breng. In de middag een presentatie in de stad gevolgd door een lunch ergens in West. Met Billie voorop de fiets in een hondenmandje naar het Oosterpark en voor het avondeten een pitstop bij Appie (en de boodschappen gaan weer in een ander mandje).

En al raak ik na 8 jaar Amsterdam nog regelmatig verdwaald (daar schreef ik ooit deze column over) en scheur ik na een uitgebreide shopsessie als een pakezeltje de Negen Straatjes door, I want to ride my bicycle. Zeker nu ik een fonkelnieuwe knapperd van Sparta aan de haak (het slot?) heb geslagen. Chloé tasje in mijn mandje voorop het stuur, oordoppen in en gaan. Fingers crossed dat het regenseizoen binnenkort ten einde is.

Foto: Team Peter Stigter

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved