29-06-2017 - admin

TASSENTREND: DE BIRKIN BASKET

TEASER

Tuurlijk de nieuwe Gucci Marmont tasjes zijn beeldig en de Chloé Nile Bracelet bags très chic, maar dames die deze zomer écht indruk willen maken, nemen hun daily essentials mee in een birkin basket. Nee, dit is geen nieuw Hermès ontwerp, maar een heuse rieten mand, vernoemd naar de dame die de deur niet uit ging zonder.

Mid seventies, nog voor het stijlicoon in zee ging met Hermès werd ze regelmatig gespot met rieten mand. And boy did she knew how to sell it. Haar stijlstatement van toen wordt nu massaal overgenomen door modeliefhebbers uit de hele wereld (toevallig zag ik Doornroosje er ook mee toen ik Yasmine aan het voorlezen was, maar alle credits van deze tassentrend zin natuurlijk voor Jane Birkin).

VARIOUS - 1974  jane-birkin-basket-bag

#birkinbasket is trending en rieten mandjes zijn niet aan te slépen. Al in maart van dit jaar was Anouk Yve één van de eerste Nederlandse dames die de #birkinbasket omarmde. De Nederlandse Noor de Groot weet tevens de knapste kiekjes met rieten mandje te schieten. Maar ook grote, internationale namen als The Man Repeller hebben de mand nieuw leven ingeblazen. En zeg nou zelf, zo’n basket doet het op vrijwel elke foto toch ook geweldig? Vooral in een strand/vakantiesetting mag een gevlochten mandje de komende maanden niet ontbreken. Voor wie nog naarstig op zoek is naar haar eigen exemplaar; bij Etsy verkopen ze talloze baskets. Of je kiest voor een gezellige zomerse shopper van bast of riet, zoals Esprit ze verkoopt.

14240683_303973163295117_655153432_n

Stylingtip: personaliseer je mandje door er een zijden shawltje aan te knopen.

Afbeelding: Pinterest en Refinery29

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved