08-03-2016 - admin

Tried & Tessted: boodschappen doen bij Landmarkt

LANDMARKT 2 SM

Ik mag graag een patatje eten, ben verzot op taartjes en geen chocoladereep die geopend terug in de kast gaat. Toch moet het een beetje gezond blijven (dûh). Maar ik merk ook dat ik steeds meer waarde hecht aan termen als puur, biologisch en ambachtelijk. Een beetje bewuster boodschappen doen in plaats van alles maar in je wagentje te mikken. En tegen een schappelijke prijs graag; het moet wel leuk blijven.

LANDMARKT 9 SM

Een winkel waar je voor dit soort boodschappen terecht kunt, is Landmarkt. Dit is een overdekte marktplaats gevestigd in een oude kas in Amsterdam-Noord, die ik afgelopen week ontdekte. Het grootste deel van het assortiment is hier kakelvers. Hier worden je wekelijkse boodschappen rechtstreeks aangeleverd door zo’n honderd ambachtelijke telers, boeren en producenten. Bij elke versafdeling in de winkel kun je zelfs zien welke boer de bewuste producten heeft geleverd (incl. naam en foto). Een persoonlijk tintje, dat bijdraagt aan de ambachtelijke beleving van de supermarkt.

LANDMARKT SM

Meer van Landmarkt zien?
In onderstaande video vind je een korte sfeerimpressie van mijn bezoek aan de versmarkt in Amsterdam-Noord.

Behalve voor je boodschappen kun je bij Landmarkt ook lunchen en dineren. De enthousiaste koks van het restaurant bereiden dagelijks alle maaltijden vers. In de rest van de winkel zorgen gemotiveerde vakmensen dat de verschillende versafdelingen een beleving op zich bieden. Fijn hoor, dat je gewoon weer eens iets aan een supermarktmedewerker kan vragen, die er ook nog eens écht verstand van heeft.

LANDMARKT 6 SM

Prettig aan Landmarkt vind ik ook de mix tussen verantwoord/bewust en betaalbaar/alledaags. Duurzaam is hier belangrijker dan een bepaalde type keurmerk. Toch koop ik hier verantwoord mijn biologische kip, maar kan ik er evengoed een serie energie drink blikjes in mijn karretje laden. In tegenstelling tot het assortiment bij andere versmarkten en biologische aanbieders vind je hier een fijne mix van luxe en betaalbaar. Want voor je reguliere boodschappen (een pak gewone melk, een doosje eieren, cola of een zak snoep) betaal je evenveel als bij een gewone supermarkt.

LANDMARKT 7

Op naar Noord dus voor de Landmarkt Versmarkt Schellingwoude.
Of richting de tweede, kleinere vestiging, Stadsmarkt Van Woustraat.

LANDMARKT 4 SM

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved