12-06-2013 - admin

VAN CAT- NAAR DOGWALK

Op mijn wishlist voor 2013 geen nieuwe Prada sandalen, Céline tas of Stella McCartney jurk; een hondje wil ik. Zo’n gezellig viervoetertje om mee door het Westerpark te banjeren, om thuis mee te dollen en, wie weet, zelfs op modefeestjes mee te pronken. De soort, de kleur en de naam heb ik al bedacht. Nu mijn vriend nog overtuigen…

101 dalmatiers honden en hun baasje

Toen onze mops een mopsje was
Hoewel ik sterk geloof in het 101-Dalmatiers principe dat baasjes doorgaans écht op hun hond lijken (of andersom) wil ik een mopshondje. Ik beschouw mezelf niet als mopsmeisje (ik zag bij RTL Boulevard van de week een vrouw die nou juist wél de vermenselijking van een mopshondje was. Kort haar, ronde, stompe snuit, klein van stuk, ietwat gedrongen, koddig en hoogstwaarschijnlijk knort ze ook als ze plezier heeft.), maar een mopsje moet het worden.

Kadoertje
Licht van kleur en vooral niet te groot. Niets leuker dan zo’n lollig, ietwat dommig beestje over de vloer, lijkt me. Toch is vriendlief nog niet om. Een hond in huis is volgens zijn Marokkaanse familie uit den boze, maar hij begint langzaam aan het idee te wennen. We hebben zelfs al een naam bedacht voor als het beestje er ooit komt; Abdel-Kadur en dan Kadoertje als roepnaam. Enig toch? (Misschien alleen niet te hard roepen in het Westerpark.. je weet nooit wat er op af komt.)

Konijnenpakjes
Hoewel ik in Amsterdam vooral modemeisjes met katten ken, heb ik inspiratie genoeg. Zo volg ik de Italiaanse modeblogger Chiara enkel vanwege de lollig kiekjes van haar Franse bulldog Matilda (die overigens een eigen instagram heeft met maar liefst 25 duizend volgers).

Fashion Dogs - Tessted modemaatje - Chiara Mathilda

Blogger Chiara en haar Franse bulldog Matilda

En ook de Parijse mode-ontwerpster Calla Haynes staat vanwege haar te gekke ChowChow genaamd Lily Bear in mijn favorietenlijst.

Fashion Dogs - Tessted modemaatje Lily Bear

Mode-ontwerpster Calla en haar ChowChow Lily Bear

Op Instagram ben ik bovendien trouwe fan van de account @pugsofinstagram die mij dagelijks voorziet van een verse dosis scheel kijkende mopshondjes in konijnenpakjes.

Fashion Dog Tessted - sm

#Pugsofinstagram

Modemopsje
Kleertjes zal ik ‘m nooit aantrekken, maar hoe leuk zou het zijn.. een hond als modemaatje? De perfecte aanvulling op een hippe outfit (geintje!) en de ultieme partner in crime op een fashion event. Of ik hem mee krijg naar de catwalk moet nog blijken, maar ik zie mij en modemopsje Kadoer al gaan deze zomer. Tot het zover is, stuur ik mijn vriend gewoon elke dag één #pugsofinstagram foto tot ‘ie verkocht is.

Fashion Dog Tessted Slider sm

(Eerder gepubliceerd op LINDA. Mode)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved