30-04-2014 - admin

VERDWAALD IN EIGEN STAD

verdwaald in eigen stad (1)Lost
Vraagt iemand me honderd meter van mijn eigen huis naar de weg, ben ik al compleet de kluts kwijt, zingt Anouk door mijn hoofd en moet ik mijn telefoon erbij pakken. Ik mag dan reeds enige jaartjes in onze hoofdstad wonen, een t-shirt met I amsterdam past me nog steeds niet zo heel goed.

(S)tom (S)tom
Toeristen die me de richting naar de Dam of het Anne Frankhuis vragen, krijgen bij mij steevast nul op het rekest. Met het schaamrood op de wangen stamel ik dan “I’m not that familiar with this neighbourhood, I’m sorry”, terwijl ik dagelijks het hele centrum door cross. En ik ken heus de leukste plekjes en hotspots van Amsterdam, hoe er te komen, is echter een tweede.

Hot naar her
Al vijf jaar scheur ik van fancy fashion feestjes aan de grachten naar bruisende beauty borrels in Zuid. Ik tour van mijn boekhouder in Noord naar mijn schoonheidsspecialiste in de Jordaan, van mijn kapper aan het Museumplein naar puppycursus in het Westerpark en met de kleine naar het Consultatiebureau in de Baarsjes. Maar vraag niet hoe. “Sla verderop linksaf” roept de Tom Tom vaak en dat ‘verderop’ is ook zo ongeveer de precisie in mijn navigatie-systeem. verdwaald in eigen stad (2)

Wrong turn
Waar een wil is, is een weg, maar nog wekelijks kom ik te laat op afspraken, omdat ik de verkeerde route heb genomen. En wat ze zeggen over vrouwen en kaartlezen, geldt bij mij in het kwadraat. Want zelfs met Google Maps onder mijn snufferd mis ik mijn afslag en raak ik zonder pardon verdwaald in mijn eigen woonwijk. ´Habitat´ wordt `Hebikdat´, zullen we maar zeggen. Modevriendinnen die met me mee willen fietsen naar een meeting, bezorg ik keer op keer een beregezellige sightseeingtour waar de gemiddelde toerist jaloers op zou zijn, maar we komen wel standaard te laat.

Baby navigator
Nee met roots in Brabant en het richtingsgevoel van een potvis heb je aan mij niets als navigator. Hopelijk kent Yasje Amsterdam in no time op haar duimpje en heeft ze het route-gen van haar vader. Kan ze mij mooi de weg leren in ‘onze stad’ en komen we misschien nog eens ergens (op tijd).

(eerder gepubliceerd op NSMBL.nl)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved