25-01-2013 - admin

23 kilo ellende

Nieuwe column voor LINDA. Mode

Inpakstrijd
23 kilo voor 3 maanden. Nee, ik heb het niet over mijn nieuwe afslankmethode, maar over het inpakken van mijn koffer. Drie weken geleden vertrok ik namelijk voor drie maanden naar Los Angeles met enkel drieëntwintig kilo toegestane bagage. Een flinke opgave voor een modemeisje, maar goed voorbereid ging ik de koffer inpakstrijd aan.

Vier vuilniszakken
Weken voor mijn vertrekdatum begon ik alvast met een grote schoonmaak van mijn kledingkast. Daarbij gold één belangrijke regel; wat ik de afgelopen zes maanden niet had gedragen, ging niet mee. Vier volle vuilniszakken met kleding overleefden de schifting niet.

Setjes maken
En ik ging door. Zoals Danie dat voor Sylvie doet, maakte ik ‘setjes’. Eerst in mijn hoofd en later op de grond. Elk item wilde ik met minimaal twee andere stuks kunnen combineren. Lukte dat niet, dan mocht ook dat exemplaar het modeveld ruimen. Dag maxi-rok, dag bloemenpak, dag peplumjasje, dag jumpsuit. Dozen vol overbodige kleding werden bij vriendin Linda op zolder gedumpt.

Stijl survival kit
De avond voor vertrek was ik eruit. Zo’n dertig verschillende looks kon ik samenstellen. Casual outfits, chique ensembles, dikke vesten voor de California cold en luchtige bloesjes voor de voorspelde zomerse temperaturen. Zes paar schoenen, zelfs mijn sportlegging, fluorshirt en Nikes kregen een plaatsje in mijn stijl survival kit. Bovendien kon ik met een selectie mutsjes, printshawls en een kilo aan armbanden, ringen en kettingen nog volop variëren. Drie maanden, drieëntwintig kilo: appeltje, eitje.

Lichte paniek
Inmiddels ben ik drie weken op de plek van bestemming en breekt lichte paniek uit wanneer ik ’s ochtends mijn kledingkast open. Van het ellendige hoopje kleding heb ik alles al gedragen en die modefavorieten van drie weken terug ben ik ondertussen meer dan beu. Uit pure wanhoop heb ik zelfs mijn neonkleurige sportshirt al eens een hele dag gedragen.

Er zit niets anders op… dit weekend shoppen!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved