25-05-2016 - admin

In 3 stappen zen de zomer in

ZEN DE ZOMER IN  SM

De zomer staat voor de deur en zo ga ik er kei hard van genieten:

1Dag Red Bull, dag Vodka
Confession: het eerste jaar na Yasmine’s geboorte stond ik op met Red Bull en ging ik naar bed met een shotje Vodka. Simpelweg omdat ik ’s ochtends geen energie had en ’s avonds mijn rust juist weer niet kon vinden, #faktap. Twee jaar later heb ik af en toe nog steeds van die uitschieters, maar overall staan er meer gezonde drankjes op mijn kaart (wat niet wegneemt dat ik op warme zomeravonden van een koud wit wijntje zal nippen). Verse sapjes, smoothies en blikjes Tranquini. Evenals meer healthy snacks overigens. Ik mag dan bij lange na geen #fitgirl zijn, ik wil mezelf volgende maand, wanneer ik afreis naar Bari, toch in redelijke shape in mijn bikini kunnen hijsen.

2Laptop dicht
Los van eten & drinken probeer ik überhaupt een beetje zen de zomer in te gaan. Voorgaande vakanties hebben bij mij de afgelopen acht jaar in het teken gestaan van werk. Tijdens mijn drie maanden in Los Angeles heb ik achteraf gezien in mijn Airbnb stekje alleen maar achter een schermp gezeten. Afgelopen augustus nog, tijdens mijn vakantie naar Dubrovnik, kreeg ik opeens een mega (goed betaalde) vertaalklus in mijn schoot geworpen. Die kon ik niet weigeren.. Met als gevolg dat ik ¾ van mijn vakantie achter mijn laptop heb door gebracht, #zonde. Als freelancer gaat mijn werk altijd door, maar dat is nu een keer klaar. Deze zomermaanden neem ik geen enorme klussen aan, zodat er full force gechilld kan worden. Bij lekker weer duik ik met mopshond Billie het Westerpark in en als het strandweer is, rijd ik richting Noordwijk. Ik ben tenslotte eigen baas.

3Snapchat stilte
Geen enorme openbaring natuurlijk, maar wel even een omschakeling. Net als opstaan zonder social media of laptop om gewoon als gezin te kunnen ontbijten. Dat is zelfs voor Yasmine, die gewend is voor het kinderdagverblijf al een ontbijt én een aantal Youtube filmpjes achter de kiezen te hebben, afkicken. Maar hoe fijn is het om ’s ochtends met een kop thee (nee, geen Red Bull) gewoon gezellig met je peuterdochtertje te kletsen. Ook ‘s avonds na 22:00u moeten Snapchat en Insta het gaan ontgelden. De smart phone gaat ’s avonds de oplader in. Kan ik tenminste echt eens een keertje opletten bij GoT en for once proberen die zeven koninkrijken uit elkaar te houden én hopelijk sneller in slaap vallen (zonder shotje).

In drie stappen zen de zomer in. Ik hoop dat ik het volhoud!
Foto: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved