23-05-2022 - admin

3 x mijn favoriete koffiemomentjes

Wie me kent weet dat ik niet dagelijks koffie drink. Wel heb ik de beste apparatuur (de Nespresso Virtuo Next) én koffie op voorraad (die we overigens gewoon via onze hub bestellen). Voor die spontane trek in een lekker bakkie, voor mijn bezoek (ik zet een duurzame karaf koffie als de hele familie komt) of voor wanneer ik weer eens een bijzonder koffierecept heb gevonden dat ik per se wil tes(s)ten. Voor mij in ieder geval geen mok met pure, zwarte koffie. Ik hou juist van alle blends, toppings en andere extra’s; alles om van dat koffiemoment één groot feest te maken.

Caramel macchiato
De koffie van Starbucks leent zich perfect voor zo’n koffie deluxe en met de Starbucks Nespresso cup maak je deze ook gewoon thuis. Ik maak mijn caramel macchiato met verse espresso, schuimende melk, karamelsaus of karamelsiroop. Monin heeft heerlijke koffiesiropen met smaken als amaretto, gingerbread, vanilla en hazelnut siroop. En er is zelfs een karamel zeezout variant. Nootjes als topping en mijn 11 o’clock koffie kon niet beter!

Frappé
Ook favoriet: ijskoffie! Het liefst mierzoet met gecrushed ijs (geen ijsklonten, maar die hele fijne stukjes) en als het even kan nog een gezellige extra. Zo dronk ik wel eens ijskoffie met stukjes Oreo of witte chocolade flakes. ‘s Zomers probeer ik zelf thuis de Mokka Frappe van de McDonalds (lievelings!) na te maken. Een dikke toef slagroom en een ‘drizzle’ chocoladesaus (no calories counted!) erover en je hebt het beste afternoon drankje voor in de zon.

Dalgona
Tot slot: koffie als ingrediënt in een toetje! Bijvoorbeeld in de vorm van de TikTokhit Dalgona koffie of een gezellige koffie cocktail. Verse koffie, een bak ijs en een doos vol versieringen en toppings (die Yasmine en ik ook gebruiken wanneer we taarten en koekjes bakken) in de aanslag en camera’s paraat. Want dit recept is ook nog eens social media proof (al helemaal voor wie een feed vol ‘neutrals’ heeft!).

There you go: 3 x koffie op mijn manier.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved