28-09-2020 - admin

3 X Mindful naar Italië

Op retreat in Italië; voor de nieuwste editie van il Giornale interviewde ik onlangs drie populaire wellnessretreats in de laars. Het door twee Nederlanders opgerichte Mandali experience, een klooster in de vallei van Umbrië en een retreat volledig in het teken van Yoga. Hieronder een deel van het artikel. Het volledige artikel lees je in de septembereditie van Il Giornale.

Ook op reis zijn we steeds meer op zoek naar zingeving en bewustwording. Natuurlijk, we willen uitrusten en opladen, maar het liefst ook een bepaalde mate van diepgang en persoonlijke groei. Iets waar het toenemend aantal retreats mooi op inspeelt. Een reis naar Italië én naar jezelf. Il Giornale sprak met drie populaire holistische wellnessretreats in de laars.

Mandali experience, Ortameer
Op een uur rijden van Milaan ligt Mandali. Een prachtig retreatcentrum in Noord-Italië met uitzicht op het Ortameer. Mandali werd opgericht door Nederlanders Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman en opende haar deuren in maart 2017. “Na jarenlang grote dancefeesten te hebben georganiseerd en daar goed mee te hebben verdiend, waren we toe aan iets nieuws, een spirituele plek waar zingeving en bewustwording centraal staan”, vertelt Wildrik.

Lago d’Orta
De twee gingen op zoek naar bijzondere stilteplekken met mooie en duurzaam gebouwde accommodaties, waar meer dan twintig mensen konden overnachten. Ze bezochten vele oude landhuizen, kastelen, prachtige natuurlocaties in Frankrijk, Spanje en Italië, totdat ze bij Lago d’Orta uitkwamen. Wildrik: “We vonden het hier meteen zo mooi en magisch dat we besloten hier ons eigen retreat te bouwen. Bijzonder is dat Wouter’s overgrootopa hier ooit zo’n 70 kilometer vandaan woonde.”

Helen en opladen
Mandali komt van het Sanskriet woord mandala, wat cirkel, verbinding en gemeenschap betekent en dat is precies wat Tavecchio en Timmerman willen aanbieden. “Onze droom is om zoveel mogelijk mensen de ruimte te geven zichzelf terug te vinden, te helen en op te laden in de diepste zin van het woord. We willen mensen helpen om het optimale uit hun leven te halen door ervaringen mee te geven die het geloof in jezelf en de liefde voor het leven versterken. Die helpen om in je kracht te staan en het mogelijk maken om het leven ten volste te leven.”

Retraite of rust
Bij Mandali worden yoga, meditatie, stilte, persoon¬lijke ontwikkeling en body care retraites gegeven door verschillende teachers. Wildrik: “Er komen hier veel mensen die op zoek zijn naar rust of denken dat ze in een burn-out zitten. Voor hen is een retreat als een soort pleister of een aspirine. Maar wie écht wordt geraakt, komt erachter waar de hoofdpijn vandaan komt. We willen mensen helpen uit hun hoofd, waar angst en onzekerheid regeert, te komen en te zakken naar hun hart, waar liefde, stilte en zekerheid zich bevinden.”

Lichtpuntje in onzekere tijden
“We zitten in Noord-Italië dus ons gebied werd begin dit jaar al heel snel door Corona getroffen. Van maart tot juni zijn we dicht geweest. Wel zijn we vrij vlot begonnen met een online programma. Om de leraren toch nog iets van inkomsten te bieden en omdat we mensen juist in deze onzekere tijd een point of light willen bieden. Sinds juli zijn we open. We hebben met een beperktere capaciteit, want we zijn van 60 naar 40 bedden gegaan. Maar gelukkig is de vraag boven verwachting aangetrokken”, aldus Wildrik.

Lees verder in de septembereditie van Il Giornale

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved