12-06-2020 - admin

5 zomer trends waar ik me op verheug

Het leek natuurlijk een feest in het begin. Maar na weken in joggingbroeken en loungewearsetjes word ik inmiddels juíst blij als ik me weer eens fatsoenlijk aan kan kleden. Voor het eerste pers event sinds Corona bijvoorbeeld, dat afgelopen woensdag 3 juni plaatsvond bij Mama Makan. Of om mijn dochtertje naar school te brengen (wat sinds afgelopen maandag ook eindelijk weer kan, yes!).

En nu alles langzaam weer op gang komt, krijg ik ook weer zin in nieuwe looks, de zomermode. Want hoewel alles op fashion gebied behoorlijk naar de achtergrond is verdwenen deze crisis en er ontzettend veel aan het veranderen is (labels besluiten minder te showen, er worden minder collecties gepresenteerd) is er toch ook nog een hoop om je op te verheugen.

Wel denk ik: neem niet klakkeloos alle trends over en besluit niet alles wat je op de catwalks of in de winkels ziet te kopen, maar probeer te zoeken naar duurzame alternatieven en ga ook eens op herontdekkingstocht in je eigen kledingkast. Voor het nieuwe seizoen zijn dit in ieder geval vijf trends waar ik naar uit kijk.

Short & Tie
Deze zomer draag je je colbertjasje niet met een lange pantalon, maar met een short/bermuda. Bottega Veneta, Dior, Valentino MaxMara en Chloé deden het voor.

Oversized shirt
Geen kledingkast is compleet zonder: het witte overhemd vormt één van de bouwstenen van jouw basisgarderobe. Deze zomer draag je het crispy white én oversized, zoals gezien bij Valentino.

Seventies vibes
Als er één decennium een onuitputtelijke bron van fashion inspiratie vormt, is het wel de jaren zeventig. Ook deze zomer maakt ‘ie weer een comeback met seventies prints, grote zonnebrillen en mismatch pakken.

Tussenjas
Op zoek naar de perfecte jas voor dit tussenweer? De trenchcoat doet het bij uitstek goed in het voor- en najaar. Kies voor zand, camel of legergroen. Is het nog nét te fris? Draag ‘m met een chunky grijze hoodie eronder.

Sandalen
Niet torenhoge hakken met een rode zool, maar platte sandalen met strap en krokodillenleerlook vallen wat mij betreft in het hokje ‘sexy schoeisel’. Met een short of paper bag trousers en een passend wit T-shirt bijvoorbeeld. Classic, effortless en super sexy!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved