07-10-2016 - admin

7 x designer shoppen met korting

Streetwear Paris

Toegegeven, mijn eerste échte designertas liet bijzonder lang op zich wachten. Maar sinds die ene aankoop denk ik eigenlijk alleen nog maar: “What’s next?”. Want natuurlijk, hij is al heel speciaal en hij matcht echt goed met veel van mijn lookjes. Maar op elke Instagramfoto met dezelfde tas shinen, is ook weer wat sneu. Dus droom ik al sinds de aanschaf van mijn eerste over een nieuwe designer bag. Mam, als je meeleest, zie het als een investering, heus, het zal zo’n vaart niet lopen en nee, ik maak het niet te gortig. Ik heb inmiddels namelijk een fijn lijstje van adressen verzamelt, waar de designerprijsjes niet helemáál de pan uit rijzen. Lees je mee?

1  Vestiaire collective
vestiairecollective.com
Voor modemeisjes die Vestiaire nog niet kennen, gaan nu ongetijwfeld de deuren van een online fashion walhalla open. Op Vestiaire vind je namelijk een onuitputtelijk aanbod aan designer artikelen. Van tassen en schoenen tot jurken en jassen. Van items uit recente collecties tot unieke vintage pronkstukken. Om een voorbeeld te noemen: de Gucci Dionysus tas wordt er maar liefst 84 keer aangeboden. Je kunt er de pareltjes waar je op uitgekeken bent zelf overigens ook weer aanbieden.

2  Designer-Vintage
designer-vintage.com
Designer-Vintage is in Nederland inmiddels echt een begrip. Hier kun je authentieke designer items van merken als Chanel, Prada, Dior, Hermes en Louis Vuitton kopen en verkopen. Bovendien delen de Designer-Vintage dames op hun site allerlei handige en vermakelijke designer gerelateerde nieuwtjes. “Negen redenen waarom iedere vrouw een designertas verdient”, bijvoorbeeld. Of “Waar op te letten bij de aanschaf van een tweedehands Chanel tas”. Maar ook lees je er wanneer ze hun eigen offline sale (aanrader!) houden.

3  Maasmechelen village
Zetellaan 100, Maasmechelen, België maasmechelenvillage.com
Leuk natuurlijk al dat online shoppen, maar zeker bij een behoorlijke uitgave als een designertas ga ik graag eerst even zien, voelen en passen (ja, ook een nieuwe tas moet je echt even ‘aanzien’). Eens per jaar ga ik hiervoor samen met een vriendin naar Maasmechelen Village. We gaan langs Calvin Klein voor nieuwe ondergoedsetjes, naar Furla voor een statement tasje, en richting Tommy Hilfiger voor fijne sweaters. Echt een good old shopping spree! Ook favorieten Max Mara, Nike, Sandro en nog veel meer high end brands hebben hier een eigen store, waar je knappe merken met kortingen van 30% tot 60% kunt kopen.

PHOTO © TEAM PETER STIGTER - FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

4 ByDanie Designer Vintage Store
Cornelis Schuytstraat 45, Amsterdam
Jarenlang heb ik freelance met Danie Bles gewerkt en haar allereerste – enorm druk bezochte – designer vintage sales heb ik zelfs nog mee opgezet. Inmiddels hebben die halfjaarlijkse sales plaats gemaakt voor een fysieke ByDanie store aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Hier vind je te gekke items geselecteerd door Danie en de stylisten die voor haar werken. Van YSL hakken tot Proenza Schouler tasjes, niet zelfden afkomstig van Danies bekende clientèle.

5 The Outnet
theoutnet.com
Bij het zusje van Net-a-Porter, dat in 2009 werd gelanceerd, is het het hele jaar door uitverkoop. Hier scoor je high end merken voor een discount prijs, van Alexander Wang tot Zoe Karssen plus enkele upcoming labels. De kortingen lopen er op tot wel 70%.

6  Salon Heleen Hulsmann
deLairessestraat 13b, Amsterdam
O
p bezoek bij Salon Heleen Hulsmann voel je je als een kind in een snoepwinkel. De salon, die Heleen zo’n zes jaar geleden opende, is een bonte verzameling van al het designermoois uit de afgelopen modecollecties. Hier vind je creaties van merken als Acne, 3.1 Phillip Lim, Stella McCartney en Marni, waar Heleen je met liefde in helpt en over adviseert. Om voor iedere klant die tijd te kunnen hebben, kijk en koop je bij Salon Heleen Hulsmann op afspraak.

7 Sale
Tot slot is de halfjaarlijkse sale natuurlijk de periode bij uitstek voor een nieuwe designeraankoop. Ik heb het geluk dat ik via mijn job op de hoogte wordt gehouden van de sale kick off van bijvoorbeeld een Bijenkorf, maar voor wie niet in de mode werkt, is het zinvol de maanden juni en februari extra alert te zijn. Zo kondigde Metro de sale bij Shoebaloo afgelopen winter gewoon online aan.

Beeld: Peter Stigter

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved