20-09-2017 - admin

9 TIPS VOOR EEN FEESTELIJK GEDEKTE TAFEL #bijmijthuis

XENOS SERVIES (5)

XENOS SERVIES (6)

XENOS SERVIES (7)

XENOS SERVIES (8)

We hebben niet heel vaak ´eters´, maar áls er dan iemand een vorkje komt prikken, pak ik graag uit. Niet alleen of per se (we laten wel eens iets bezorgen) met het eten zelf, maar vooral qua styling, het tafel dekken. Mijn gouden bestek, kristallen glazen met gouden randje,  mijn leukste Xenos-servies en enkele gouden ´props´ mogen uit de kast. En dan ziet het er dus ongeveer uit zoals op deze foto´s. We beginnen met brood en salade (waar ik me doorgaans al volledig vol van eet) waarna het hoofdgerecht op tafel mag. In lijn met het Disneynummer dat hier dagelijks uit de speakers klinkt, zou ik zeggen: kom erbij!

XENOS SERVIES (4)

Tafeltje dekje!
En voor wie tafel dekken maar lastig vindt, hieronder enkele styling tips, die ik zelf doorgaans toepas:

1. Zorg voor een compleet servies, zodat iedereen van een vergelijkbaar bordje eet.
2. Werk qua servies en styling in de hoogte (onderborden, bovenborden) en in lagen en qua bestek van groot naar klein (naar buiten toe).
3. Een bloemetje op tafel is leuk, maar een takje groen (eucalyptus) of een groot groen blad bij elk bord kan natuurlijk ook.  Of voeg net als ik eens gezellige ´props´toe. Een goudkleurige panter is nooit mis. Toch?! 😉
4. Met een mooi tafellaken en linnen ziet de boel er al meteen een stuk aangekleder en chiquer uit.
5. Zorg dat de tafel gezellig vol staat, maar besef wel dat mensen ook nog relaxed moeten kunnen eten zonder alles van tafel te meppen.
6. Zet bij elk bord meerdere glazen, voor wijn en water (of een ander drankje). Zorg dat ze mooi schoon zijn en glanzen.
7. Broodbordjes en dessertbestek geven je gedekte tafel meteen een extra ´rijke´ indruk.
8. Naambordjes of menukaartjes voegen een gepersonaliseerde touch toe.
9. Gebruik naast je reguliere bestek enkele speciale extra´s (sierlijk slabestek, een botermesje met reliëf of bewerkte dessertlepels)

Ik ben benieuwd hoe jouw gedekte tafel eruit ziet.

#bijmijthuis & #Xenos

XENOS SERVIES (1)

XENOS SERVIES (2)

XENOS SERVIES (3)

XENOS SERVIES (9)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved