09-03-2023 - admin

Afghan Style fotoboek

Blikken om bang van te worden en looks om u tegen te zeggen; zo zou ik de mannen uit het nieuwste fotoboek ‘Afghan Style’ omschrijven. Het boek, dat nu verkrijgbaar is bij Mendo, bevat een verzamelijk van samengesteld uit werk geschoten tijdens twee afzonderlijke reizen: de eerste voor Esquire Magazine in 2021 vóór de val van de regering. De tweede in 2022, nadat de Taliban weer aan de macht kwam. ‘Afghan Style’ weerspiegelt de ervaring van de fotograaf, Robert Spangle, met Afghanistan, verspreid over 14 jaar, waarin hij zowel als marinier als fotograaf het land bezocht. Het resultaat is een prikkelende serie waarin documentaire- en modefotografie elkaar op speelse en verrassende wijze afwisselen.

‘Afghaanse mannen zijn door hun zelfbeheersing, trots, karakter, verfijning en nuance de meest stijlvolle ter wereld’ – Robert Spangle

Over Robert Spangle
Robert Spangle is een man van vele talenten, geboren in Malibu te Californië. Vanaf zijn zeventiende diende hij als verkenningsofficier bij de Amerikaanse marine voor een periode van vier jaar. Bij terugkomst waagde hij zich aan studie mode en industrieel ontwerp in Londen waarna hij leerling-kleermaker werd bij Savile Row. Inmiddels is hij een gevestigde ontwerper en fotograaf met zijn eigen label ’Thousand Yard Style’ en maakt hij stijlverslagen voor titels als GQ, Esquire en The Rake.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved