18-05-2013 - admin

ALLES MOET GLAD

Tess - Alles moet glad 3Hij had zijn gekreukte overhemd pontificaal aan de deurklink gehangen. Zij: “Als je maar niet denkt dat ik ‘m nu voor je ga strijken!” Zijn antwoord: “Een man mag toch dromen…?”

Strijkfantasie
Nu kan ik me voorstellen dat je droomt over je grote liefde in een paar hoge rijglaarzen, een verleidelijk lingeriesetjes of een blitse sportwagen. Maar dromen van je vriendin achter een strijkplank? Partner L. van mijn beste vriendin S. hield er toch wel merkwaardige fantasieën op na.

The Iron Lady
Ik vermoed dat het beeld van mij achter een strijkplank mijn vriend inmiddels juist nachtmerries bezorgt. Zó vaak ben ik achter dat ding te vinden. Ik strijk er – te pas en te onpas – op los. Dus, zou ze nog geleefd hebben, dan kon ik Margaret Thatcher tevens vertellen dat ze mij óók de Iron Lady noemen. En dan eentje die wel écht strijkt.

Mr. Philip
Niets maakt me blijer dan drie ladingen droge, verse was. Gekreukt of al vouwklaar; ik haal er toch mooi nog even mijn Philips Stoomgenerator (ik noem ‘m voor ’t gemak gewoon Philip) overheen. The Rachel Zoe Project of een serie afleveringen van Hotter than your dotter op de achtergrond en ik ben úren zoet.

Kreukvrije zone
Of we het nu hebben over pyjamabroeken, boxers of theedoeken; alles moet glad (het is dat je sokken met geen mogelijkheid kunt strijken…). Het resultaat: keurige stapeltjes plooi- en kreukvrije T-shirts, onderbroeken en overhemden in de kast (en wie gaat er dan met de eer strijken?)
Bovendien, niet alleen ligt de was er op z’n strakst bij; zo’n avondje strijken werkt ook nog eens uiterst rustgevend. Daar kan geen wellness resort of girl’s night tegenop.

Philip en ik
En noem het truttig, burgerlijk of mutserig; ondertussen vervul ik wel het fantasiebeeld van meneer L. en ongetwijfeld vele mannen met hem. Dat maak ik mijn vriend in ieder geval maar wijs als ie – wanneer ook bij hem het stoom uit z’n oren komt – hoofdschuddend toekijkt hoe Philip en ik de avond samen doorbrengen, terwijl hij in z’n uppie op de bank zit.

(Eerder gepubliceerd op LINDA. Mode)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved