11-11-2012 - admin

Argan Olie Productie

Het helpt tegen droog haar, een droge huid, rimpels, acné, roos, reuma, brandwonden en een hoog cholesterol. Geen wonder dat het aantal huid- en haarproducten waarin Argan olie verwerkt is, met de dag lijkt te groeien.

Beauty-experts prijzen Argan olie als hét wondermiddel van het moment. Het ene na het andere verzorgingsproduct krijgt een Marokkaans tintje. Maar naast de wérking van de wonderolie is vooral de traditionele productie ervan interessant. In het Hoge Atlas gebergte van Marokko bezocht ik een Argan olie bedrijfje, waar onder meer een boom vol geiten dagelijks bijdraagt aan het ambachtelijke productieproces van de beautyrage.

Het is een vreemd gezicht zo’n droge geitenboom. Toch vormt het een belangrijk onderdeel van de productie van Arganolie. Klaarblijkelijk klimmen de geitjes zelf in de Argan bomen om van de Argan vruchten te eten. De pitten die ze uitspugen, worden vervolgens door de Marokkaanse dames gekraakt en met een notenpers tot Argan olie vermalen.

Internationale beautybedrijven zullen ongetwijfeld op modernere wijze aan hun olie komen. Toch sta ik, wanneer ik mijn haar wat extra Argan glans geef, even stil bij de wonderbaarlijke geitenboom.

Foto’s: privé

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved