26-01-2021 - admin

ARKET VERHUURT KINDERKLEDING

Goed nieuws voor alle ouders die graag wat willen verduurzamen en die – net als ik – moeite hebben vrijwel ongedragen kids kleding na een half jaar alweer weg te moeten doen. Het Scandinavische lifestylemerk ARKET gaat via een abonnementsvorm kleding uit hun kinderkledinglijn verhuren. Ze zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse online winkel Circos. Vanaf 28 januari is een groot deel van de ontwerpen van ARKET per stuk of als samengestelde bundel te huren via circos.co. De gehuurde kledingstukken worden vervolgens thuis afgeleverd.

Pernilla Wohlfahrt, Managing Director bij ARKET: ‘We vinden het fijn dat onze klanten nu de mogelijkheid hebben om items met andere gezinnen te delen en we zijn trots dat we in Circos een partner hebben gevonden die, net als wij, staat voor een duurzamer dagelijks leven. Een lange levensduur moet bij het ontwerpen van kinderkleding voorop staan en daarom hebben we ervoor gezorgd dat al onze kledingstukken doorgegeven kunnen worden wanneer een kind eruit is gegroeid.’

Ouders kopen in de eerste twee levensjaren van een kind, waarin het zo’n acht kledingmaten groeit, gemiddeld 280 kledingstukken – waarvan het meeste maar een paar maanden of zelfs minder lang wordt gedragen. Het kunnen huren van kleding bespaart de consument niet alleen tijd, geld en ruimte omdat de garderobe probleemloos mee kan groeien met het kind, het is daarbij ook nog eens een duurzaam alternatief voor kopen.

Circos biedt Europese klanten een abonnement aan vanaf € 19,50 per maand. De gehuurde items kunnen zo lang ze passen worden gebruikt en als het tijd is voor een nieuwe maat of stijl heel eenvoudig worden omgeruild. Acht tot tien gezinnen kunnen genieten van hetzelfde kledingstuk en zodra een kledingstuk is versleten, wordt het materiaal ervan hergebruikt voor nieuwe producten.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved