05-03-2014 - admin

BABYDUMP; GEFLOPTE KRAAMCADEAUS

Een nieuwe column!
Over geflopte kraamcadeaus..

column kraamcadeaus (1)Tussen kunst en kitsch
Voor Yasmine’s geboorte had ik nog zo’n grote opruimschoonmaak gehouden om plaats te maken voor alle babystuff in ons stulpje, maar inmiddels is alle gewonnen ruimte alweer volledig opgevuld en beheren wij de plaatselijke babydump. Want man oh man, wat zijn er veel geboortecadeautjes binnengestroomd. Lang niet allemaal even geslaagd overigens, de meeste gulle giften bevinden zich eerder Tussen kunst en kitsch.

Geflopt
En met een modemama als ontvangstcomité snapt zelfs Yasje dat de weegschaal nogal eens doorsloeg naar de verkeerde kant. Van nét iets te foute rompertjes tot knuffels met een wel heel lage aaibaarheidsfactor, houten hobbelpaarden (die mag je dan weer niet in hun bek kijken.. misschien leuk voor als ze drie is) en bizarre badspeeltjes tot gouden gegraveerde oorbelletjes (aii!). Zelfs ons mopsje Chubster draaide soms meewarig haar kopje af en zuchtte eens diep (“Way over the top, baby”).column kraamcadeaus (2)

Bontjas en lakschoentjes
Vooral de mode-items zijn soms ronduit bizar en beheersen mijn korte babyslaapjes. Daarin spookt Yasje rond op haar eerste catwalk in de gekregen Minnie Mouse jurk (in dat verschrikkelijke roze), de bontjas (I kid you not), lakschoentjes en allerhande pakjes vol prints en kleur (en ik zei nog zo: geen kleurenbommetje). Het ergst waren nog wel de gekregen C&A en Wibrapakjes (en dat terwijl Yasje’s fijnste pyjama’s van de Primark komen, dus duur hoeft het van mij niet te zijn). Maar ook de gekozen Prenatalpakjes zorgden steevast voor postnatale decepties. Nee, wie dit modemoedertje een beetje kent, zou moeten weten dat de dresscode voor mijn babyparty nogal strict is. Het klinkt Paris-verwend en ondankbaar, maar a true fashion heart laat zich niet verloochenen (en toch zijn we ontroerd en dankbaar voor zoveel goede en lieve aandacht voor ons en ons prinsesje. Een baby-shower aan dank voor alle gulle gevers!).

column kraamcadeaus (3)Fleece huispakje
Natuurlijk waren er ook echte hits: enkele modevriendinnen lieten zien mijn columns heel goed te volgen. In hun stijlvol verantwoorde Petit Bateau en Zara-pakjes is Yasje een absoluut modemeisje in de dop. En wat niet zo bij haar past (de geflopte kraamcadeaus), vindt ongetwijfeld nog een goede bestemming. One baby’s trash is another baby’s treasure? Een kinderhand is gauw gevuld en ons engeltje is niet de laatste baby van dit decennium. Er wordt vast ergens iemand donders gelukkig van dat pimpelpaarse fleece huispak(je). En anders wacht ik toch gewoon tot de ooievaar mijn eerste nichtje binnenvliegt. Wat zal die verwend worden door tante Tess..

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved