12-03-2014 - admin

BARCELONA BY STORM

Barcelona is een stad die je kunt blíjven ontdekken. Een mooi excuus om de stad om de zoveel jaar weer eens te bezoeken! Tien jaar geleden kwam ik er al een keer, voor een dagje. Afgelopen week vloog ik terug om de culturele hoogtepunten te bezoeken, de culinaire hotspots te tes(ten), om bij 20 graden en volle zon alvast voorjaar te vieren, een beetje (ja heus!) te shoppen en als een prinses te slapen (even een flinke slaapinhaalslag gemaakt, remember mijn slaapgebrek column?) in het superdeluxe Majestic hotel (gelegen boven de Chanel winkel!). Overigens opnieuw in een rap tempo; met krap twee dagen in Barca was het flink aanpoten. Maar wat was het fijn! Hieronder de mijn impressies van de stad; Barcelona by Storm.

BARCELONA TESSTED (14)

Ons hotel, boven de Chanel winkel. Is het geen plaatje?

BARCELONA TESSTED (50)

Lunch op het dakterras van The Majestic

BARCELONA TESSTED (49)

Desert with a view..

BARCELONA TESSTED (51)BARCELONA TESSTED (48)

Fijn ontvangst in de hotelkamer

BARCELONA TESSTED (46)

Zonsopgang in Barcelona..

BARCELONA TESSTED (2) BARCELONA TESSTED (3)

BARCELONA TESSTED (4)

Gaudí’s Casa Battló by night

BARCELONA TESSTED (5)

‘home’ for a few days

BARCELONA TESSTED (6)BARCELONA TESSTED (12) -2 BARCELONA TESSTED (8)

L.A. feeling

BARCELONA TESSTED (10)BARCELONA TESSTED (1) BARCELONA TESSTED (11)BARCELONA TESSTED (9) 2 BARCELONA TESSTED (13)

Temple on top!

BARCELONA TESSTED (15) BARCELONA TESSTED (16)BARCELONA TESSTED (7) - 2 BARCELONA TESSTED (17) BARCELONA TESSTED (18)BARCELONA TESSTED (19) BARCELONA TESSTED (20) BARCELONA TESSTED (21) BARCELONA TESSTED (22) BARCELONA TESSTED (23)BARCELONA TESSTED (24) 2 BARCELONA TESSTED (25) BARCELONA TESSTED (26) BARCELONA TESSTED (27)

Fijne pleintjes

BARCELONA TESSTED (28)BARCELONA TESSTED (29) BARCELONA TESSTED (30) BARCELONA TESSTED (31)

Plaça Reial met door Gaudí ontworpen lantaarnpalen

BARCELONA TESSTED (32) BARCELONA TESSTED (33)

Mooie steegjes..

BARCELONA TESSTED (34) BARCELONA TESSTED (35) BARCELONA TESSTED (36)

Op zo’n pleintje wil je toch buiten spelen?

BARCELONA TESSTED (37) BARCELONA TESSTED (38)BARCELONA TESSTED (39)

Lunch outside!

BARCELONA TESSTED (40) BARCELONA TESSTED (41) BARCELONA TESSTED (42)  BARCELONA TESSTED (44)BARCELONA TESSTED (45)

Casa Battló close-up en overdag

BARCELONA TESSTED (47)

Sagrada Familia, nog altijd in aanbouw

Ben je van plan binnenkort ook een city trip te maken? Laat je inspireren door bovenstaande city pics en neem vooral ook onderstaande tien Barcelona tips ter harte om de stad in korte tijd te ontdekken.

1. Huur een fiets voor een dag (Bij Rent-A-Bike voor 9 euro per dag) en ontdek Barcelona op je eigen manier én tempo.
2. Liever wat meer ontspannen de stad door? Zoals ongeveer elke Europese stad kent Barcelona de handige Hop on hop off bussen (Barcelona Bus Turistic), die in verschillende routes door de stad gaan en waar je bij elke gewenste stop in- of uit kunt stappen (bovendien wifi aan boord en heerlijke zitplaatsen op het bovendek). Volg de rode lijn langs het strand en ga in vogelvlucht langs de belangrijkste plekken. Kun je ‘s middags mooi met de beentjes omhoog aan de Cava!
3. Al is McDonalds eten op je hotelkamer één van mijn favoriete guilty pleasures, Spanje verlaten zonder tapas gegeten te hebben, kan natuurlijk niet. Meng je tussen de hippe crowd bij Maitea Taberna Vasca of mix ‘n match (het is net mode..) je favoriete Spaanse hapjes bij één van de Tapa Tapa vestigingen, verspreid door de stad.
4. Ga een middagje shoppen aan de Passeig de Gràcia, de straat waaraan zo ongeveer alle grote winkels liggen. Van Chanel en Burberry tot Cos, Sandro, & other stories en warenhuis El Corte Inglés. Bovendien vind je er talloze Zara en Mango filialen waar je extra voordelig (de prijzen liggen er gemiddeld zo’n 25% lager) je voorjaarsgarderobe kunt uitbreiden (guilty!).
5. Het fijne van Barcelona is dat het als bestemming een prima combinatie kan vormen tussen city trip en strandvakantie. Na een middagje cultuur snuiven, dus beslist even met je blote voeten over het strand!
6. Langs de kust is tevens een prima pad aangelegd om over te fietsen of skaten. Met prachtige palmbomen op de achtergrond en een ondergaande zon waan je je zo in L.A. (ik ieder geval wel!).
7. Als je ergens niet omheen kunt tijdens een bezoek aan Barcelona zijn het wel de bouwwerken van Gaudí. Zijn kunstzinnige architectuur is door de hele stad te vinden, van Park Güell en Palau Güell tot Casa Batlló, Casa Milà en de immense Sagrada Familia. Lang niet allemaal even mooi als je het mij vraagt, maar indrukwekkend, absoluut!
8. Tijdens een fietstocht door de stad is Park Güell (of één van de drie andere grote parken van de stad) een prima plek voor een korte picknick. Sandwiches in de tas, klein wijntje erbij..
9. Ga met een gids te voet de stad door. Tijdens deze Guided Walking Tours doe je alle culturele en historische hoogtepunten van de stad aan en heb je alle gelegenheid prachtige plaatjes te schieten.
10. Uitgewaaid aan het strand? Schuif aan bij Els Pescadors voor een vers visje of één van de typisch Catalaanse gerechten. Geen reservering gemaakt? Zo lang het zonnetje schijnt is het bij elke strandtent met goed gevuld terras prima toeven.

Ik vloog naar Barcelona met Vueling.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved