27-03-2021 - admin

BEAUTYMERK FAT FOREST REDT HET REGENWOUD

Nadat ik afgelopen jaar de World Press Photo expo bezocht, was er één fotoserie die me het meest is bijgebleven. ‘Saving Orangutans’ van de uit-België afkomstige Alain Schroeder. Een ontroerende fotoserie die weergeeft hoe het leven van de Orang Oetans in Indonesië ernstig wordt bedreigd doordat het regenwoud steeds verder verdwijnt.

Nu ontdekte ik deze week een nieuw Nederlands beautymerk, dat zich inzet om datzelfde regenwoud te kunnen behouden. Een initiatief waar ik natuurlijk meteen enthousiast van word. Fat Forest is een nieuw huidverzorgingsmerk dat producten maakt van pure ingrediënten uit het regenwoud. En niet door die natuur uit te putten en te misbruiken, maar door gebruik te maken van wat het regenwoud van nature te bieden heeft. Hét, zoals het merk het zelf omschrijft, ‘hero ingrediënt’ is de illipe-noot, die in het Indonesische Borneo gewoon in het wild groeit. Hiermee maakt Fat Forest onder andere een skinbar en een body crème. De noten worden door de lokale bevolking geraapt en verkocht, waardoor zij hun land niet hoeven te verkopen voor palmolie plantages om aan geld te komen. Zo houdt Fat Forest het bos in stand.

Fat Forest is opgezet door Alexandra Vosmaer en Dirk-jan Oudshoorn. Hiermee creëren ze werkgelegenheid en een duurzame inkomstenbron voor de bevoking van Borneo. Alexandra wilde haar jeugddroom vervullen: het redden van orang-oetans, en woont nu al 6 jaar op Borneo. Samen met Dirk-jan zet ze zich onvermoeibaar in voor de bossen van Borneo en haar unieke bewoners.

Om Fat Forest van de grond te krijgen, is deze week een Fat Forest crowd funding gestart. Vind je het een tof iniatief? Je kunt items als een Orang Oetan knuffel of een waterfles kopen en met dat geld bijdragen aan de funding.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved