03-10-2012 - admin

Bejaarde in badpak & een vogel op je kop

Mijn nieuwste column voor LINDA. Mode

Terwijl Justin Bieber zaterdagavond zijn maaginhoud leegde op een podium in Arizona, werd in Parijs de Jean Paul Gaultier show gesloten door een bejaarde zangeres (Amanda Lear) in knalroze paillettenbadpak. Qua spektakel was de show, met modellen uitgedost als Gaultier’s beroemde eighties clientèle (o.a. Boy George, Michael Jackson en Madonna), een hoogtepuntje voor de Parijse modeweek. Erg verrassend waren de rasta vlechten, het roodleren Thriller-jasje en de punt-BH niet, maar het dak ging er evengoed af.

Discohelmen
Want al doen modemensen doorgaans heel belangrijk, niets verfrissender dan kledingkenners met humor en collecties met een knipoog. Zo spotte ik deze week in Parijs al wollen(!) slippers (direct omgedoopt tot furkenstocks) bij Céline, discohelmen bij Watanabe en hoeden van aan elkaar gesmolten blikken bij Comme des Garçons.

Krokodillenaccessoires
Wie eveneens elk seizoen weer laat zien dat mode niet altijd een serieuze zaak hoeft te zijn, is Anna dello Russo. De stijl van deze knotsgekke Vogue dame, die furore maakte met hoofddeksels in de vorm van tropische vruchten en minimaal drie keer per dagdeel van outfit verwisselt, is zo geliefd dat H&M zelfs besloot met haar in zee te gaan. Als resultaat daarvan wordt aanstaande donderdag de überkitscherige collectie van Anna en de Zweedse keten gelanceerd met onder meer krokodillenaccessoires en een enorme vogel voor op je kop.

Streetstyle paparazzi
Een collectie die gretig aftrek zal vinden bij modeliefhebbers uit de hele wereld. Want al was het op de internationale catwalks één en al minimalisme wat de klok sloeg voor komende zomer, op straat gaat het modevolk met de dag hysterischer gekleed. Alles om op de kiek te worden gezet door het almaar groeiend aantal straatmodefotografen. Als roemrijke filmsterren achtervolgd door de streetstyle paparazzi dartelen de fashionista’s (en sto’s!) over het fashion week-terrein in de meest extreme, a-praktische creaties.

Stijlslordigheden
Ook ik doe, zij het in lichte mate, tijdens fashion week gewillig aan dit circus mee. Ik trek mijn jas pas aan als ik uit het zicht van de fotografen ben en wissel mijn hakken een blok verder in voor flatjes. Ik zou bovendien honderduit kunnen vertellen over hoge hak-struikelpartijen, opwaaiende jurken, gescheurde sleepjes, knellende kokerrokken en ingezakte kapsels. Kleine stijlslordigheden waardoor een modeweek stiekem alleen maar leuker wordt.

Zelfspot
Want of je nu een oud vel de catwalk opstuurt, een ananas op je hoofd zet of tevergeefs probeert een ondraagbare outfit te laten slagen; een beetje zelfspot kan nooit kwaad. Dat kan Justin, die zaterdag te veel melk de schuld gaf van zijn braaksessie, ongetwijfeld beamen. Er ligt maar een klein kattenloopje tussen gespot en bespot…

Foto: WWD

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved