26-08-2014 - admin

BIRTHDAY DINNER

BIRTHDAY DINNER 2

 

In de mix
Wil je mijn familie blij maken met een etentje, dan is sushi het sleutelwoord. Afgelopen vrijdag trakteerde ik hen voor mijn verjaardag daarom op een avondje dineren, Japanse stijl. Restaurant Sono in Amsterdam-West bleek voor ons de juiste spot. Want naast het eten van sushi, kun je er tevens wokken en grillen. Ideaal als niet iedereen sushi lust (ik en mijn moeder, ja heus) of als je gedurende de avond lekker wilt variëren.

Tafeltje dekje
En zo ploften we met de voltallige familie (incl. kleine Yasmine) in de ruime Sono banken om af te trappen met een rondje van de kaart. Vijf gerechten de man en binnen no time de gehele tafel vol, je kent het wel. Gefrituurde gamba’s, groente tempura, allerhande sushi; wie wat besteld heeft, doet er niet meer toe.

Gelukkig droeg ik geen kokerrok, tijd voor ronde twee.

No time to waste
We gingen aan de wandel. Salades en verse vis van het buffet en even een paar zalmpjes laten grillen door de chef en vooruit nog wat broccoli en garnalen uit de wok. Hoewel het vrijdagavond was, was het gelukkig niet druk. Met een bordje in de rij is niet helemaal mijn ding, bovendien gaat dat wachten natuurlijk allemaal van je tijd af (all you can eat in 2,5 uur).

Mierzoete uitluider
Zou ik thuis niet genoeg progrèstaart op hebben, dan zorgde het Sono dessert wel voor een suikerzoete inhaalslag. Ijs, soesjes, tompouces, ananas, beignets en, mijn all time favorite, spekkoek in overvloed. Onnodig te zeggen dat we tegen een uur of half elf meer dan voldaan naar buiten rolden.

Ook een keer een avondje Japans dineren/sushi eten? Vind de beste dinerdeals via Groupon en schuif extra voordelig aan.

Ik dineerde bij:

Sono
Bos en Lommerplein 92

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved