13-02-2013 - admin

BLESS THE BLIZZARD?

Nieuwe column voor LINDA.

Het modecircus reist de komende maand weer rond. De eerste stop: New York Fashion Week. Een modeweek waar behalve een goede outfit vooral ook de schoenkeuze van belang is.

Onmogelijke hakken
Een fashion week waardige stapper is architectonisch en torenhoog. Geen laffe wedges, kitten heels of net niet hakken; je gevoel voor stijl uit je bovenal met een onmogelijk paar hakken.

Kofferinpakritueel
Draagbaarheid en comfort tellen tijdens de modeweken niet. Voor vijf dagen fashion week gaan er acht paar hakken mee. De platte laarzen, ballerina’s en sneakers worden bij het kofferinpakritueel stug genegeerd en zo is het keer op keer hommeles.

Partijhandel New Balancesneakers
Over blaren, bloed en krampachtige loopjes over het Lincoln center kunnen ik en mijn modevriendinnen heel wat modeboekjes open doen. Styliste D neemt tegenwoordig voor elke honderd meter de taxi. Vriendin S. doet standaard de schoenenswitch om de hoek van het fashion week terrein. Collega L. koopt elk seizoen halverwege de modeweek een volledige partijhandel New Balance sneakers op en best friend A. is zelfs ooit op plastic zakjes hotelwaarts gekeerd.

Op handen gedragen
Dankzij de New York blizzard dit seizoen gelukkig echter niets van dit alles. Geen pijn, geen vernedering, geen gedoe. Want, bijkomend voordeel van de sneeuwstorm en vrieskou: wij vrouwen worden weer -letterlijk- op handen gedragen. Stel je toch eens voor dat we uit zouden glijden of in de sneeuw weg zouden zakken. Nee, de goed opgevoede modeman tilt zijn stijldame over alle ellende heen.

Tot de deur graag
Vergeet die flatjes, huizenhoog zullen onze schoenen zijn! Nu alleen nog even regelen dat de heren ons ook echt voor de deur af ehh…neer zetten. Met beide benen op de grond, uiteraard.

Foto: Tommy Ton

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved