08-12-2014 - admin

BRILLENWEETJES: SHAPES & SIZES

Specsavers Voucher
Ben jij wel toe aan een nieuw montuur? En wil je de designerbrillen van Specsavers eens uitproberen? Ter ere van de Spijkers en Spijkers collectie lancering mag ik één waardebon weggeven voor een nieuwe bril inclusief standaard enkelvoudige glazen. Deelnemen aan deze winactie? Stuur een mailtje naar info@tessted.com o.v.v. Spijkers en Spijkers voor Specsavers. De winnaar krijgt eind december bericht.

Best-Sunglasses-for-Your-Face-Shape
De juiste bril bij het juiste gezicht. Er is nooit maar één match en het is natuurlijk vooral een kwestie van voor een brillenrek gaan staan en eindeloos passen. Niets leuker ook dan dat en grote kans dat er nog behoorlijk wat te lachen valt ook.

Toch kun je enigszins voorbereid aan je brillenzoektocht beginnen. Niet elke bril past bij ieder hoofd, dat mag duidelijk zijn, en er zijn dan ook enkele tips. Los van kleur haar, kleur ogen, kapsel, teint, stijl en smaak valt of staat een montuur door de vorm van je gezicht.

Zo kan ik met mijn langwerpige, rechthoekige hoofd bijzonder veel brillen hebben (geldt ook voor hoeden overigens) en heeft iemand met een kleiner, ronder hoofd net wat minder keuze.

Binnenkort op (zonne)brillenjacht? Houd onderstaand overzicht met enkele richtlijnen plus bij elke vorm gezicht een montuursuggestie uit de nieuwe Spijkers en Spijkers collectie van Specsavers paraat.

 

1. Hartvormig gezicht (à la Scarlett Johansson)
Kies een montuur dat meegaat met de vormen van je gezicht. Ga voor slank, rond of vierkant en probeer eens een cat-eye model.

25671605 FRONT

Montuur 36

2. Ovaalvormig gezicht (à la Victoria Beckham)
Tot deze categorie behoor ik en hierbij passen – lucky me – de meeste monturen. Eigenlijk kan ik kiezen wat ik wil en het liefst kies ik een in het oog springende bril met grote glazen.

25671582 FRONT

Montuur 35

3. Rond gezicht (à la Nicole Richie)
Bij een rond gezicht passen grote brillen, die de nadruk leggen op de bovenkant van je gezicht. Vooral hoekige brillen en dunne frames staan je goed.

25671612 FRONT

Montuur 37

4. Rechthoekig gezicht (à la Jennifer Anniston)
Ook in deze categorie zit je goed. Bijna alles staat je. Rechthoekig of vierkant? Zet ze maar op je neus!

25671575 FRONT

Montuur 34

5. Vierkant gezicht (à la Sandra Bullock)
Probeer je contouren wat zachter te maken. Vermijd hoekige vormen en en al te donkere monturen.

25671636 FRONT

Montuur 38

Illustratie: Caos Magazine

– Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Specsavers –

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved