08-05-2023 - admin

DAILY HABITS & GUILTY PLEASURES

Wanneer het op healthy habits en dagelijkse routines aankomt, is het hier een zootje. Ik overdrijf, uiteraard, maar, toegegeven, de structuur was afgelopen tijd bijzonder ver te zoeken. Met een nieuwe rollercoaster relatie, nieuwe klussen als ZZP’er, kids, Billie en een ernstig zieke vader was het afgelopen jaar er één van hoge pieken en diepe dalen. De grond zakte af en toe compleet onder mijn voeten weg en vastigheid, rust of regelmaat kwamen in mijn boekje nauwelijks voor. Heus probeerde ik op een dooie dinsdag braaf mijn havermout te maken, mijn JSHealth supplementen te nemen en een yogaklasje te boeken. Maar vaker dan de bedoeling werden maaltijden geskipt en teerde ik met veel te korte nachten op snelle suikers en een heerlijke primitivo voor het slapengaan.

Healthy habits
Tot nu. Want het is wel een beetje klaar met die roofbouw. Behoefte aan wat peace of mind en hoog tijd om aan te sterken en weer eens een beetje te gaan bouwen. Bring back de groene smoothies, de dagelijkse wandeling naar het Westerpark, de voedzame maaltijden, de dansklasjes bij Chassé, die uitgebreide skincare routine, de Jay Shetty podcast, de Calm app en het voor middernacht in bed liggen. Wellicht kan er zelfs weer eens iets gelezen worden..

Guilty Pleasure
De Real Housewives of Amsterdam en Echte Meisjes in de Jungle brengen je tenslotte ook maar zo ver. Betekent natuurlijk niet dat er geen guilty pleasures meer zijn hè. Er is nog altijd ruimte voor Franse frietjes en Frappé’s (Maccie), pizza met knoflooksaus en bapaobroodjes met mayo. Zeker gaan ik en mijn vriend nog naar absurde events, op gekke date nights en leipe city trips. Natuurlijk hangen we op zijn tijd nog in de lampen na een chardonnay wijn of een Dark & Stormy te veel en zullen er brakke zondagen zijn (alleen geen brakke zondag t/m zaterdag meer). En ja, we gaan met als blended family veel te goed op Goldband en Antoon (there I said it). We gaan met z’n allen (lees als 5 kids) hard op de kermis, bij het laser gamen en in de Arcadehal. Maar dan vanaf nu alles ietsje duurzamer (qua energie levens). Ik ben niet zo van de regeltjes en yolo er het liefst op los. Maar zelfs dat motto kent kennelijk zijn beperkingen. Ruim een jaar linkerbaan en je vliegt vanzelf een keertje in de vangrail. Kom maar door met die drie r-en, voordat we in het rravijn belanden.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved