12-02-2020 - admin

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Daily Paper x Van Gogh

Even helemaal wat anders dan we gewend zijn, dat wordt de collectie die mode- en lifestylemerk Daily Paper samen met het Van Gogh Museum ontwierp. De collectie geïnspireerd door het leven en werk van Vincent van Gogh wordt deze vrijdag, 14 februari, officieel gelanceerd.

Draagbare kunst
De Daily Paper x Van Gogh Museum collectie bestaat uit 21 items, waaronder jassen, broeken en T-shirts. De mannen van Daily Paper hadden voor het ontwerpen van deze kledingstukken toegang tot enorm veel van Van Goghs tekeningen, schilderijen en citaten. Iconische werken als Irissen (1890), Zelfportret als schilder (1887-1888) maar ook onbekendere schetsen en werken van Van Gogh. Deze zijn als moderne, grafische prints in hoge resolutie en full colour gereproduceerd. ‘We hebben ons juist ook gericht op werken van Vincent van Gogh die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar net zo meesterlijk’, licht Abderrahmane Trabsini, medeoprichter van Daily Paper, toe.

Campagne
De collectiecampagne is door Nick van Thiem geschoten in Amsterdam en verbeeldt een selectie van zijn meesterwerken door de blik van Van Gogh als hij nu had geleefd. Op een foto geïnspireerd op De aardappeleters (1885) zijn de 19de-eeuwse boeren vervangen door multiculturele jongeren. Korenveld met maaier (1889) is vertaald naar een eenzame werker in een alledaags veld – een supermarkt – of als een groepje jongeren op een voetbalveld. Op een moderne weergave van een zelfportret van de kunstenaar is zijn strohoed vervangen door de afro van een jonge zwarte kunstenaar. Beelden die de hedendaagse Van Gogh weergegeven zou kunnen hebben.

Documentaire
Tegelijkertijd met de lancering van de collectie verschijnt er een documentaire. Documentairemaker Safi Graauw volgt in deze korte film de drie oprichters van Daily Paper. Hoe laten zij zich inspireren door Vincent van Gogh? Er wordt hierbij een verbinding gelegd tussen hoe Vincent van Gogh en Daily Paper naar de wereld kijken. De documentaire zal vrijdag 14 februari voor het eerst worden vertoond in het Van Gogh Museum en blijft daarna online zichtbaar via het YouTube-kanaal van het museum.

Bekijk de trailer hier.

Vanaf zaterdag 15 februari is de collectie verkrijgbaar via dailypaperclothing.com, de webshop van het Van Gogh Museum, in de winkels van Daily Paper en het Van Gogh Museum en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved