20-02-2013 - admin

DE ‘ANNIE’ ANNO 2013

Nieuwe column voor LINDA. Mode

Back to the future
Nike Air Max, een tikkeltje ‘Annie’ waren ze wel, maar daardoor niet minder populair. Mijn zus had ze en gabber of niet; de hele bovenbouw van de basisschool liep erop. In combinatie met een oversized T-shirt en een ietwat vale Lee spijkerbroek maakten de sneakers een topcombi. Retecool waren ze, in de jaren negentig.

Gabberveteraan
In de jaren die volgden, was er geen hond die nog op de sportschoenen gezien wilde worden (die anderhalve gabberveteraan en dakloze, die nog op de schoentjes rondslenterde niet meegeteld). Just don’t do it, was het nieuwe motto. Terwijl de laatste Nike Air Max modelletjes via de vlooienmarkt de wijde wereld in liepen, vierden allerhande All stars, Vans en Adidas hoogtij.

Nieuwe Air
Nu, na vijftien jaar de underdog te hebben uitgehangen, is ie terug. De old school Nike Air Max mag weer en wordt overal nieuw leven, eh.. Air, ingeblazen. De Japanse sneakerwinkel Atmos ontwierp samen met Nike een speciale dierenprint variant, er is een gloednieuwe Canvas versie verschenen en Liberty of London kwam onlangs met een speciale Nike Air Max collectie op de proppen.

Designerjurkje, printsokjes
De schoenen werden afgelopen seizoen bovendien gedragen door de hipste fashion week-gang(st)ers. Beslist niet langer met een versleten spijkerbroek, oh nee, de Nike Air Max hoort in 2013 onder iets korts en vrouwelijks. Denk: sportief designerjurkje, gespierde kuiten, gebruinde benen, een schattig printsokje en de beruchte Nikes, uiteraard gedragen met een zekere air.

Naast je sneakers
Een beter alternatief voor die hoge hakken van vorige week kan ik niet bedenken. Zeker voor hier in LA waar iedereen überhaupt op sneakers (of eigenlijk naast zijn sneakers) loopt. Ik moet alleen nog even aan mijn teint werken, maar die Nike Air Max voeg ik zo snel mogelijk toe aan mijn schoenenparade. Nu al mijn favoriete lookje van dit seizoen; de Annie anno nu.

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved