02-04-2014 - admin

De babykamer: kleurverbod

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (5)Vijftig tinten wit
“De babykamer inrichten, is meer jouw ding”; vriendlief vond alles best en overhandigde mij de figuurlijke sleutel van het onderkomen van ons prinsesje in wording. En het had niet veel gescheeld of kleine Yasmine had een all white babykamer gekregen. Want, mama is  voor haar eigen garderobe misschien wel in voor een kleurenwaaiertje, voor de baby heb ik alles het liefst zo neutraal mogelijk. Een kleurenpallet van wittinten, zeg maar. Wit, gebroken wit, roomwit, off white, ivoor, beige, dus (als je het zo bekijkt eigenlijk nog best een bonte verzameling, nietwaar?).

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (17) -2

Unisex baby-uitzet
Knuffels, hydrofiele luiers, verschoonkussenhoezen, lakentjes, dekentjes, trappelzakken, rompertjes, mutsjes en pakjes werden door mij al maanden voor de geboorte zorgvuldig in een breed scala van wittinten aangeschaft. Vrienden en familie verzocht ik hetzelfde te doen (al ging dat hier en daar toch nog mis). Het resultaat: een klassiek sobere, unisex babyuitzet. Op zich niet verkeerd, maar het had nog wat sfeer nodig. Een accentkleur, al was het minimaal. A babyblush, so to speak

Roze(n)geur
Alles roze leek me zo afgezaagd. Bovendien is roze nou niet bepaald mijn kleur. Nee, los van de roze wolk ging ik op zoek naar een alternatief.. lieflijk, zacht en geschikt voor een meisje. Wel roze(n)geur bij de maneschijn, maar niet de looks. Pastelgeel, mintgroen en zalmroze schoten door mijn hoofd tot ik op lavendel kwam. Girly, maar niet té, klassiek en zo bleven we met Jasmijn en Lavendel net buiten de kleuren, maar heerlijk in de geuren.

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (16) 2

Foute paarstint
Goed, kleur gekozen, maar waar vind je lavendelkleurige baby stuff? Wekenlang struinde ik het internet af en vroeg ik iedereen mee te zoeken naar de juiste paarstint. Op een paar goed gescoorde stoffen harten na, zonder resultaat. Een sierkussen en verschoonkussenhoes, die ik bestelde, bleken meer lila dan lavendel en hadden iets heksigs. Nee, in babywinkels en webshops ging ik niets vinden. Dan zelf maar de handen uit de mouwen en de kleurdoos open.

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (7)

Lintjesregen
In Photoshop voorzag de schattigste baby-illustraties van een lavendelkleurig accent. Ik printte quotes op een lavendelgetinte achtergrond en lijstte dit alles in voor aan Mientje’s muur. Ik ging naar de Praxis om de juiste lavendeltint te laten mixen en sloeg – met 9 maanden buik – aan het schilderen. De letters van Yasmine, een roze babykapstokje, twee harten voor aan de muur, een houten doosje en zelfs een Ikea bloempot kregen van mij een verfrissend likje lavendel. Bij de stoffenwinkel kocht ik lavendellinten; voor om de lamp, om de schapenmobiel, om een grote doos op de kast en bovendien voor om de nek van alle knuffels. Schapen, konijnen, apen en de enorme teddybear deelden mee in de lintjesregen.

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (18)

DIY kamertje
Yasmine werd geboren en kleurde prachtig bij haar DIY kamertje. Een maandje na haar geboorte bracht Zara Home een volledig lavendelgetinte babyserie uit (waar zouden ze dat toch vandaan hebben..?) en ging ik los. Inmiddels heeft de kleine meid badcapes, sierkussen, gebreide dekentjes, speelgoedkisten en een sprookjesachtig dekbedovertrekset in een lentezachte lavendeltint. Lavendeldeurknoppen en rozen voor op de commode maken het af. Yasje heeft by far het mooiste kamertje in ons huis. En dat er nog geen deur in zit, zeggen we er lekker niet bij.

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (8)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (19)2

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (1)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (2)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (14)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (3)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (4)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (7)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (16) 2

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (9)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (10)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (15) 2

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (18)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (19)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (21)

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (17) -2

BABYKAMER LAVENDEL TESSTED BABY (6)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved