21-06-2021 - admin

De droomman van elke (Italiaanse) vrouw

Als we kijken naar de mannenmode voor zomer 2021 valt één ding op: er wordt door de Italiaanse labels volop geëxperimenteerd met prints, kleuren en pasvormen. Tegelijkertijd blijven belangrijke basiselementen als een goed pak, oog voor detail en kwaliteit overeind. We duiken wat dieper in de wereld van de moderne man. Hoe moet hij anno 2021 voor de dag komen? En wat moet hij doen om in de smaak te vallen bij le donne?

Voor il Giornale schreef ik onderstaand artikel over het soort mannen waar Italiaanse vrouwen doorgaans voor vallen.

Extra effort
De matching sweatsuits waar we het afgelopen jaar tijdens de lockdown in hebben gelopen, maken eindelijk plaats voor een nieuw modebeeld. Versace, Marni en Dolce & Gabbana laten zien dat contrasterende prints deze zomer een comeback maken en knalkleuren met elkaar gecombineerd mogen worden. Tegelijkertijd benadrukken modehuizen als Valentino, Fendi, Armani en Salvatore Ferragamo het belang van goede basics als een bandplooi pantalon, een crispy white shirt en een kwalitatief pak. Wat voorop staat, is dat de man weer wat meer effort mag steken in zijn appearance. Een tendens waar ook styliste Graziella Ferraro groot voorstander van is. “De Italiaanse man is over het algemeen wat gekleder dan de man hier in Amsterdam. Hij houdt van mooie overhemden, manchetknopen en pochets. Hij gaat voor kwaliteit, heeft oog voor detail en houdt van een persoonlijke touch – zoals bijvoorbeeld initialen op de borst van zijn overhemd-, waarmee hij zijn looks nét even wat meer diepgang geeft. Elementen die ik ook in mijn styling terug laat komen. Zo kleedde ik onlangs Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven voor het programma Stilte AUB!. Voor Jeroen zocht ik een kwalitatief kasjmieren joggingpak uit bij Oger en het pak van Dennis stylede ik af met een pochet in zijn zakje.”

Ook in het modebeeld voor zomer 2021 spelen details en accessoires een belangrijke rol. We zien borduursels bij Fendi, micro tasjes bij Armani, broches bij Versace en gekleurde sokken en shawltjes bij Etro. Het lijkt allemaal wat speelser te worden. Mode mag weer gevierd worden, iets wat in tijden van recessie vaak de tendens blijkt. Graziella: “De klassieke Italiaan houdt vaak vast aan bewezen kleurcombinaties. Hij zorgt ervoor dat zijn schoenen met zijn riem matchen en zou bijvoorbeeld nooit gouden en zilveren sieraden combineren. Bij de jeugd zie je dat dit langzaam doorbroken wordt.”

De kunst van het combineren
Op het gebied van duurzaamheid is de Italiaanse man al heel goed bezig. “Een Italiaan geeft liever iets meer uit aan een kwalitatief kledingstuk dat lang mee gaat, in plaats van die snelle mode”, ligt Graziella toe. Een manier van consumeren die perfect aansluit bij de huidige sustainability boodschap. Dat betekent echter niet dat alles duur en designer moet zijn. “Er hoeft van mij niet overal een luxe label aan te hangen. Wel zou ik een man adviseren te investeren in een goede jas (van Fay of Woolrich), een goed paar schoenen (van Hogan of Tods) en een mooie tas. Zo lang die drie elementen maar kwaliteit uitstralen, kan hij de rest prima bij Zara shoppen. Ik vind het leuk als een man, net als ik, meerdere stijlen heeft. De ene dag een lekkere hoodie met een stoer leren jack en de andere dag een mooie pantalon met een jasje. Bovenal geldt dat de kunst zit in het combineren. Iemand kan van top tot teen in designer gekleed zijn maar er nog steeds niet uitzien. Een ander koopt een pak van de H&M en heeft een instant Million Dollar look”, aldus de styliste.

Verder lezen?
Het complete artikel is te vinden in de zomereditie van Il Giornale.

Beelden: Vogue.com

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved