16-12-2021 - admin

De wandeldates zijn terug!

Een jaartje later en we zijn weer op hetzelfde punt als vorige winter. In de avond is alles op slot, dus wat ga je doen als je een eerste date hebt in de avond? Precies: wandelen! Want niemand zit erop te wachten meteen een vreemde in huis uit te nodigen natuurlijk. Afgelopen winter heb ik al heel wat rondjes Westerpark gelopen, met vrienden en vreemden. Zelfs mijn vriendinnen, die amper voet hadden gezet binnen een park, besloten opeens om ommetjes te gaan maken. In het Vondelpark belandden we op “spitsuren” zelfs in heuse wandelfiles. Ik had nooit gedacht dat de wandeldates nog een herintrede zouden maken, but yet here we are. En als we ’s avonds niet naar dansles, de film of ons favoriete café kunnen, is wandelen misschien helemaal niet zo’n slechte optie. Sterker nog: het is alleen maar heel gezond (mits je geen flesje drank in je binnenzak verstopt).

Zeker als je een volledige kantoordag zittend werk hebt verricht, is je benen strekken voor een goede wandeling heerlijk. Voor mij geldt zelfs dat ik na een paar uur stil zitten al zo verstijf dat ik blij ben dat ik eruit moet/mag om Billie uit te laten. Elke middag een grote ronde; gezond voor haar, gezond voor mij. Frisse lucht en beweging, even een change of scenery, je gedachten verzetten. Want niemand is toch gemaakt om 8 uur of meer aan één stuk achter een bureautje te zitten?! Ik heb het jarenlang gedaan hoor, maar times have changed.

Er zijn natuurlijk ook mensen die wandelen om af te vallen. En eerlijk, wandelen kan zeker bijdragen aan het bereiken van een gezond gewicht. Combineer een gezond dieet met dagelijks een flinke wandeling en je hebt een gezonde formule te pakken. Een formule die als basis kan gelden voor je dagelijkse balans (uiteraard zijn er nog veel meer factoren die hieraan bijdragen). Wil je afvallen met wandelen? Wees consistent en houd het tempo erin. Verwacht niet binnen een week resultaat te zien. Gezond afvallen kost nu eenmaal wat tijd.

Maar eerlijk, meer nog dan het aantal kilo’s op de weegschaal is hoe je in je vel zit. Voel je je in balans, voel je je gezond, heb je een prettige gemoedstoestand en energie voor alles dat je wilt ondernemen. De dingen die er écht toe doen in het leven. Want als je eenmaal uit balans bent geraakt (zoals ik), weet je pas hoe effortless het daarvoor eigenlijk altijd ging. Creëer gezonde gewoontes op het gebied van beweging, voeding en rust, luister naar je lichaam (en je onderbuikgevoel) en volg je hart. Dan komt de rest vanzelf.

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved