08-01-2015 - admin

DE WERELD VAN PAUL SMITH

HALLO MIJN NAAM IS PAUL SMITHAls ik een designer hoog heb zitten, is het Paul Smith. Na het zien van zijn documentaire en mijn ontmoeting met hem in Amsterdam (waar we vanwege mijn foute, knalgele ketting misschien niet al te lang bij stil moeten staan) heb ik alleen maar meer bewondering voor de ontwerper gekregen. Paul geniet internationale bekendheid, vooral in Azië zijn de mensen idolaat van hem, maar is zo gewoon gebleven en alleraardigst bovendien. Reden voor mij om binnenkort naar Hasselt af te reizen voor een bezoekje aan de expositie Hallo, Mijn naam is Paul Smith (eerder in Londen te zien).

Vanaf 30 januari neemt het modemuseum in Hasselt zijn bezoekers namelijk mee achter de schermen van de Paul Smith wereld vol intuïtieve creativiteit. Maak kennis met de scherpzinnige ontwerper. Van het aller begin, de eerste stukken die hij verkocht in zijn piepkleine boetiek in Nottingham tot door de onwerper zelf geselecteerde ontwerpen uit zijn recentste collecties. Ontdek de verschillende stadia van design en productie met de bekende stempel van traditioneel vakmanschap met een eigentijds kantje. Via projecties, audio- en videoclips van modeshows en backstage en een overzicht van alle unieke Paul Smith shops, onthult deze expo de werking en invloeden van Paul Smith.

Deze tentoonstelling, oorspronkelijk Hello, My Name is Paul Smith genaamd, werd samengesteld door het Design Museum London, maar de Belgische wereld van Paul Smith wordt 400 m2 groter dan het Britse origineel (speciaal voor Modemuseum Hasselt werd oa de modeselectie verder uitgebreid).

Welkom in de wereld van Paul Smith.

Hello, My Name is Paul Smith
30 januari 2015 t/m 7 juni 2015

modemuseumhasselt.be

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved