08-05-2014 - admin

DENIM BLUE, I LOVE…

DENIM DAYS TESSTED  DENIM DAYS TESSTED3

Denim, we schijnen er als Amsterdammers in uit te blinken. In zowel het produceren als het dragen ervan. En eerlijk is eerlijk, geen kledingstuk zo veelzijdig als de jeans. Niet voor niets ontbreekt de spijkerbroek zelden in onze draagbare, maar modebewuste garderobes.

Ook in mijn eigen kledingkast is de denim broek, naast de door mij o zo geliefde kokerrok,  breed vertegenwoordigd. En hoewel ik skinny’s, salopettes, mom jeans, hot pants en spijkerjasjes (met zonder mouwen) bezit, hul ik mijn billen dit seizoen bij voorkeur in een destroyed boyfriend jeans.

Ik heb ‘m in drie verschillende wassingen, de één net even wat baggier dan de ander. Ik draag ze lekker laag op de heupen en sla zo nu en dan een pijpje om. Erboven het liefst iets ongecompliceerds; een knisperend wit overhemd of een blauw/wit gestreept T-shirt. Eronder een paar pumps met punthak, een nonchalante instapper of mijn Liberty’s.

En al zijn er nog steeds mensen die moeten wennen aan al die scheuren en rafels (“De dresscode was toch chic?”, vroeg mijn moeder verbaasd toen ik deze week in destroyed denim met haar naar het Dylan hotel vertrok voor een Hennessy tasting event. Om te vervolgen met “Betaal je daar nu net zoveel voor als voor een gewone broek?”), in mijn ogen staat het super elegant.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 mei staat onze hoofdstad tijdens de Amsterdam Denim Days volledig in het teken van spijkerstof. En mocht je dit bericht gemist hebben.. ELLE vulde al een volledige stijlbijbel met denim.

denim days baby2

P.S. Kleine Yasje is – met dank aan vriendin Linda en een uitgebreide shopsessie in Fes – als échte Amsterdammer ook al goed vertegenwoordigd in de denimsectie.

Foto’s: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved