06-02-2020 - admin

DISNEYLAND PARIJS (ALS DE SCHOLEN STAKEN…)

Als de scholen staken… dan gaan wij naar Disney! Nadat de directrice van Yasmine’s basisschool een nieuwe staking aankondigde, begon het opeens te kriebelen. De staking zou twee dagen zijn, donderdag en vrijdag, dus ik besloot in plaats van andere opvang te gaan regelen voor die twee dagen zelf ook vrij te nemen. Het was hoogste tijd dat Yasmine en ik er weer eens op uit gingen namelijk. We waren al twee jaar niet meer echt weg geweest en deze twee extra vrije dagen leende zich perfect voor een korte trip. Ik boekte twee overnachtingen bij Disney’s Sequoia Lodge en opa reserveerde voor mij en Yasmine de heen- en terugtickets voor de Thalys naar Marne-la-Vall√©e (het station om de hoek van de twee Disneyparken).

(Herinner je je nog de eerste keer dat Yasmine en ik naar Disneyland Parijs gingen. Yasmine was toen drie jaar oud!)

Na een gezellige treinreis namen we donderdagavond eerst een duik in het hotelzwembad, daarna een rondje door de souvenirwinkel en naar bed. Vrijdag hadden een vol programma. Om kwart over acht zaten we al in de bus richting de parken. Omdat we in een Disney hotel overnachtten mochten we een uur eerder het park in (Magic Time!), dus voor dag en dauw liepen we al onder het kasteel van Doornroosje door. In rap tempo gingen we van vliegende olifantjes van Dombo, naar de theekopjes van Alice in Wonderland, van de -nog steeds- wel erg spannende Sneeuwwitje ride, naar Peter Pan‘s flight en het avontuur van Pinokkio.

Rond de middag hadden we er al een hoop attracties op zitten en besloten we naar het andere park, Walt Disney Studios, te gaan. We beleefden onze eerste parachutesprong als Toy Story soldaatjes, we waanden ons ratten in een Parijs restaurant bij Ratatouille (onze favoriete attractie) en vlogen op een vliegend kleedje boven Agrabah in de Aladdin attractie.

Na een kleine lunchpauze sloten we bij Toon Studio aan in de rij voor een swingende Frozen voorstelling. Om daarna weer door te rollen naar het eerste park om vooral de parade met al onze favoriete Disneyfiguren niet te missen. De afsluiter, de Disney Illuminations projectie op het kasteel, was the perfect ending van een super gezellige Disney dag. Die muziek, die kleuren, dat vuurwerk, wow!

(Dit was onze derde keer in Disneyland Parijs. In 2016 gingen we ook, toen voor het 25-jarig bestaan van Disney.)

De volgende dag was het opstaan, nog even spetteren, een cadeautje uitzoeken in de Disneywinkel en daarna op ons gemak weer terug naar Amsterdam. Een super geslaagde mother-daughter trip. Even wat bonding time met z’n tweetjes. Snel weer!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved