19-05-2023 - admin

Dit festival leert je verantwoord(er) shoppen

Tuurlijk is het leuk om af en toe wat nieuws te scoren, maar zo schuldvrij als we vroeger shopten, doen we al lang niet meer. Gelukkig denken steeds meer merken, winkels, ketens en hele shopcentra na over hoe er bewuster geshopt kan worden. Zo organiseert Westfield deze maand het Westfield Good Festival. Van 18 tot en met 29 mei laat de mall consumenten op een laagdrempelige manier in aanraking komen met een meer verantwoorde manieren van consumeren.

Het festival wordt in heel Europa georganiseerd vanuit het besef dat veel consumenten best verantwoorde keuzes in het leven willen maken, maar niet goed weten waar te starten. Onder het motto ‘a fun step for you, a good change for all’ inspireert het Westfield Good Festival zijn bezoekers om op stijlvolle manier meer verantwoorde aankoopkeuzes te maken en bij te dragen aan een beter milieu of de (lokale) gemeenschap.

Zo kun je in Nederland onder meer deelnemen aan de live customizing workshops van Studio {Taide}, dat bekend staat om hun creatieve en innovatieve methoden om kleding te customizen en te upcyclen. Tijdens de workshops laten zij zien hoe gebruikte kleding weer nieuw leven ingeblazen kan worden en hoe je daarmee een eigen stijl kunt ontwikkelen. Want door duurzaam met kleding om te gaan kun je een iconische garderobe creëren die niemand anders heeft.

Ook styliste Danie Bles is aanwezig om te laten zien hoe je door nieuwe kledingstukken te mixen en matchen met spullen die je al jaren hebt een unieke look kunt creëren. “Ik leer mensen shoppen in hun eigen kledingkast”, aldus Bles. “Zo kun je oude en vergeten items nieuw leven inblazen. ‘Shop your own wardrobe’, dat is het leukste wat er is. Op een sustainable manier met fashion omgaan is waar we naar toe moeten.”

Dat sustainability ‘glamorous, sexy & fun’ kan zijn, bewijst ook RVDK, ‘s werelds eerste sustainable couturehuis dat de grootste namen kleedt en op Westfield Good Festival laat het modehuis zien dat het dragen van hergebruikt materiaal niets is om je voor te schamen. “Met onze couture, gemaakt van overgebleven hoogstaande stoffen en materialen, willen we inspireren een garderobe op te bouwen die bij iemands persoonlijkheid past.” Dat laatste weet ook Salon Heleen Hülsmann, al jaren een mekka voor menig BN’er en modeliefhebbers met een passie voor pre-loved designerkleding. “Mensen gaan steeds meer tweedehands kopen, omdat ze inzien dat het goed voor henzelf en goed voor de planeet is”, zo zegt Hülsmann. “Dus wat mij betreft is the sky the limit.”

Van circulair kopen tot koken met organische producten en alles wat daar tussenin ligt, Westfield Good Festival geeft op allerlei manieren inzichten in hoe je zelf je levensstijl eenvoudig kunt aanpassen en geeft praktische handvatten om daarin stappen te maken. Bekijk het volledige programma online.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved