11-05-2021 - admin

Dit is waarom je op vakantie in eigen land moet gaan

Nu de zomer voor de deur staat, dient zich ook weer een nieuw vraagstuk aan: wat gaan we doen in de zomervakantie? Dat er verre reizen moeten worden geboekt is door Rona al lang niet meer zo vanzelfsprekend. Er kan momenteel bovendien slechts een handjevol landen worden bezocht en met alle strenge maatregelen, is de beleving van zo’n zonvakantie waarschijnlijk heel anders dan je gewend bent. Mede daarom is op vakantie gaan in eigen land steeds populairder aan het worden. Er is immers in ons eigen land ook nog zó veel te ontdekken. Twijfel je of het iets voor jou is? Hieronder een paar voordelen, die je wellicht over de streep trekken.

Ontdekkingstocht in eigen land
Of je alles al hebt ontdekt in je eigen land? Vast niet! Ons land heeft namelijk veel moois te bieden, maar vaak gaan we hier zelf nauwelijks op ontdekkingstocht. Tijd voor verandering! Ga bijvoorbeeld alle steden in het land langs. Er is genoeg te beleven. Trek je liever de natuur in? Denk dan ook eens aan de Waddeneilanden. Met een overnachting in een comfortabel Ameland hotel is je reisje meteen een succes. Ontdek tevens een heerlijk restaurant Ameland en maak natuurlijk een lange wandeling over het eiland, langs het strand. Zo ervaar je hoe prachtig Nederland kan zijn!

Last-minute vertrek
Als je graag last-minute een reisje maakt, is het een ideaal idee om dit in eigen land te doen. Je kunt bij wijze van spreken nu bedenken dat je wilt vertrekken en binnen een paar uur op de plek van bestemming zijn. Zo maar even een weekendje weg. Over spontane plannen gesproken! Natuurlijk kun je ook wat eerder voor vertrek die keuze maken: vaak is er nog wel een plekje vrij in een tof hotel of op een camping. Je bent overal zo en toch heb je na een paar uur rijden echt het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn.

Korte afstanden
We noemden het hierboven al kort: met een vakantie in eigen land ben je heel snel op de plek van bestemming. Dat scheelt toch zeker de nodige stress! Je moet hooguit een paar uur reizen om van A naar B te komen. Geen hele dagen onderweg, geen jetlags, geen bagagestress. Dat is ook wel eens comfortabel! Daarnaast maak je de juiste keuze voor het milieu door de afstand te verkleinen. Zo reis je immers veel energieneutraler dan wanneer je het vliegtuig pakt of dagenlang met de auto onderweg bent. Een verantwoorde keuze dus ook, met het oog op de toekomst.

Geen cultuurshock
Als je geen zin hebt om je onder te dompelen in een andere cultuur, is een vakantie in eigen land ook een ideale optie. Je kent immers precies de gebruiken, de normen en waarden en de taal. Dat vraagt om weinig aanpassingsvermogen. Mocht je merken dat dit je tijdens vakanties in het buitenland zwaar valt, dan is dit een extra reden om in Nederland te blijven. Ook dat voelt als vakantie – zorgeloos genieten.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved