07-02-2022 - admin

Dream team diner

Inmiddels dertien jaar werkzaam als ‘eigen baas’ weet ik niet precies meer hoe het voelt om directe collega’s te hebben. Tegelijkertijd heb ik een giga netwerk van ‘semi-collega’s’ met opdrachtgevers, connecties, relaties en klanten door heel het land. Ik behoor als vaste freelancer bij verschillende teams en redacties. Dat betekent: meerdere kerstpakketten en regelmatig brainstormsessies en redactievergaderingen. En dan zijn er natuurlijk de lunches, borrels en diners. Geen betere manier om je collega’s informeel beter te leren kennen dan tijdens een etentje. Organiseer jij binnenkort een etentje voor de mensen op kantoor? Hieronder enkele tips voor het perfecte team building dinner.

Locatie
Allereerst: waar ga je het kantooretentje geven? Heb je een groot kantoor? Dan kun je het etentje daar organiseren. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt om het leuk aan te kleden zodat de werknemers/je collega’s niet het gevoel hebben dat ze nog steeds aan het werk zijn. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, eten bestellen of een cateraar regelen. Heb je geen giga kantoor? Wellicht kun je een ruimte huren.

Tafelaankleding
Denk naast de aankleding in de ruimte ook aan de tafelaankleding. Een tafelloper maakt de tafel meteen een stuk sfeervoller. Je kunt de tafel verder aankleden met onder andere mooie servetten en kaarsen. En echt servies doet natuurlijk een hoop! Serveer je meerdere gangen? Leg dan voor elke maaltijd apart bestek neer en dek eventueel meerdere glazen voor bijpassende drankjes/wijnen.

Gasten
Bedenk van tevoren of je alleen de medewerkers wilt uitnodigen of dat je ervoor kiest dat je medewerkers hun partner mee mogen nemen. Als je grootste doel met het etentje teambuilding is kan je het beste alleen de medewerkers uitnodigen. En vergeet de freelancers niet!

Eten
Last but not least: het eten. Informeeer vooraf bij iedereen of ze nog allergieën, intoleranties en andere dieetwensen hebben. Zo kun je hier met de keuze voor de catering of het restaurant rekening mee houden. Als je werknemers hebt die vegetarisch of veganistisch eten kunnen bepaalde gerechten voor hen wellicht nét anders bereid worden. Serveer de kaas bijvoorbeeld los van de pasta. Breng ook van tevoren in kaart wat voor soort keuken je werknemers lekker vinden. Heeft je bedrijf buitenlandse roots? Wellicht kun je daar ook nog op inspelen.

Je hebt natuurlijk altijd wel iemand die last minute cancelt, maar hoe completer het team, hoe geslaagder de team building. Ga daarom op tijd na wanneer je medewerkers beschikbaar zijn. Datumprikker in de aanslag!

Alles hierboven check? Dat wordt een droometentje met jouw dreamteam!

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved