20-03-2013 - admin

FASHION IN LOS ANGELES

Mode in L.A.
Hoewel bij de harten van de meeste modemeisjes sneller gaan kloppen van steden als Parijs en New York is mij de afgelopen maanden duidelijke geworden dat ook L.A. op modegebied behoorlijk wat in te brengen heeft. Niet alleen komen ontwerpers als Heidi Slimane, Rick Owens, Humberto Leon en Carol Lim (van Kenzo) uit deze omgeving. Ook hebben merken als American Apparel en Paige hier hun roots en topstylistes, waaronder Rachel Zoe, hier hun basis. Nergens vind je zoveel goede vintage mode als in Los Angeles en dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe de mensen hier op straat gekleed gaan…

American Apparel HQ

Californian roots

Afgelopen Parijs fashion week nog stuurde Hedi Slimane een collectie voor Saint Laurent Paris de catwalk op met Californian Grunge als thema. Daarmee gaf de uit LA-afkomstige ontwerper aan hoe booming het Californische stijltje eigenlijk is en liet hij weten trots te zijn op zijn roots. En Slimane blijkt niet de enige modeprofessional, die vanuit Los Angeles opereert. Ook de Mulleavy zusjes van modemerk Rodarte werken vanuit the city of angels. Daarnaast hebben merken als Band of Outsiders, American Apparel, Forever 21, Paige, TOMS, K-Swiss, Anine Bing hier hun roots, headquarters (ik bracht onlangs een bezoek aan de HQ’s van Toms, American Apparel, Anine Bing) en vindt voor een groot deel ook de productie van hun collecties hier plaats.

Paige HQ

Stylistes en celebs
En zo dicht bij een zo gewilde afzetmarkt – de celebs – zitten, is natuurlijk ook helemaal niet verkeerd. Als celebrity placement ergens een gouden business is, is het hier. De vele stylistes en de rap uit de grond schietende PR-bureaus werken dag en nacht in de hoop de LA it-girls van het moment (Selena Gomez, Taylor Swift, Rooney Mara, Emma Stone) in hun kleding te zien. Geen betere PR dan een streetstyle foto van de hotste celebs met jouw merk, dus kom ik elke dag wel ergens een paparazzo op de loer tegen. Over celebs gesproken; natuurlijk zijn er ook nog de in LA-woonachtige sterren met een eigen kledinglijn (Katie Holmes, The Olsen Twins en tot voor kort Victoria Beckham), die vanuit hier werken.

Hoofdkantoor Anine Bing (vooral populair bij internationale bloggers)

Shopping L.A.
Zara, H&M, Forever21, Urban Outfitters en zo’n beetje alle grote ketens hebben uiteraard ook hier hun vestigingen, aangevuld met Amerikaanse warenhuizen als Target (waar ik onlangs toevallig een Prabal Gurung for Target top scoorde) Nordstrom, Bloomingdales, Macy’s en Fred Segal. LA kent talloze shopping malls en centra, die ik de afgelopen maanden allemaal ontdekt en verkend heb.

Prabal Gurung for Target top

Adresjes
Favorieten zijn: Westfield in Beverly Hills, waar je ’s avonds heerlijk op het dak kunt zitten om een vorkje te prikken, FairFax Avenue met talloze sneaker/skater winkels, Melrose Avenue; een mix van vintage, low budget, Marc Jacobs, McQueen en zelfs Dash (de winkel van de Kardashians) en The Grove in West Hollywood met een gezellige, aangrenzende Farmer’s Market. Abbot Kinney, een lange winkelstraat met allemaal unieke, kleinere zaakjes in Venice (vlakbij het strand) is tevens een absolute een aanrader (hier zijn bovendien volop celebs te spotten; ik zag zangeres Pink er afgelopen week nog). LA kent daarnaast een eigen Fashion District waar alle denkbare modegrondstoffen worden verkocht en eventueel zelfs verwerkt tot eindproduct (met je eigen label erin). Niet een heel gezellige plek, maar wel een ware belevenis.

Bij Abbot Kinney

Vintage winkels en markten
Vintage mode leeft enorm in LA (sommige mensen lijken ook daadwerkelijk in de vorige eeuw te zijn blijven steken) en dat is te merken aan de talloze vintage shops en markten. Melrose kent enkele leuke adresjes, zoals American Vintage, Decades en Wasteland, maar ook Iguana aan de Hollywood Boulevard barst van de vintage juweeltjes. Elke zondag is er bovendien een toffe vintage markt bij FairFax Avenue waar je tegen betaling van 3 dollar entree uren zoet bent (en ze hebben er echt mooie dingen!). Ben je een echte Thrift Store hunter (Pop some tags!) ga dan de tweede zondag van de maand naar Rose Bowl Vintage Markt in Pasedena (30 minuten van LA). Hier vind je eindeloos veel mode, interieur en een hippe crowd. Bovendien is de omgeving van de markt (tussen bergen en palmbomen) erg bijzonder. Veel ontwerpers halen hier al jaren hun inspiratie voor nieuwe collecties vandaan en na mijn bezoek van afgelopen zondag begrijp ik waarom.

Streetstyle L.A.
Na mijn eerste week LA dacht ik dat de streetstyle hier niet veel meer omvatte dan jeans en T-shirts, leggings en sneakers. Inmiddels ben ik echter wel achter dat het straatbeeld wat gevarieerder is dan dat. De stijl is wel 100% easy going en regels zijn er niet. Veel meiden dragen maxi-rokken en –jurken; flatjes en slippers (hoe comfortabel), die ze ’s avonds verruilen door ultra strakke jurkjes en torenhoge hakken. Je ziet allerlei invloeden; er zijn duidelijke vintage liefhebbers, festival meisjes (het jaarlijkse Coachella-festival is vlakbij) en underground typetjes en over het algemeen is de stijl vrij casual. Het best gekleed zijn misschien wel de LA-based Aziaten, die je vooral spot in de peperdure winkels van de Rodeo Drive (duidelijk geen crisis in Azië). Maar gehuld in legging of kokerrok; origineel gekleed zijn ze in LA allemaal.

Zeer gevarieerde LA-style

Extra koffer S.V.P.
Een ding is me duidelijk geworden; Los Angeles is meer dan de stad van celebs, reality TV, palmbomen en prachtige zonsondergangen. En ook voor iets anders dan een paar kekke sneakers en een originele spijkerbroek kun je hier prima terecht. Daarvan is de extra (overvolle) koffer met kleding, die binnenkort met mij mee huiswaarts keert, het tastbare bewijs.

Bij The Grove in West-Hollywood

Alle foto’s: TESSTED

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved