04-04-2016 - admin

Gehackt

gehackt€47,50 afgeschreven op vrijdagavond? Terwijl ik Q1 van mijn omzetbelasting indien, stuit ik op een merkwaardige uitgave. WorldPay Customer Payments is de ontvanger. Nooit.Van.Gehoord. Wanneer ik het bedrijf Google, beland ik linea recta op sites als opgelicht.nl en een Marokko forumonderwerp over skimming.

Ik ben gehackt. Het kan niet anders. Ik ben die vrijdag de deur niet uit geweest, dus geen cent uitgegeven. Mr. Robot heeft toegeslagen. Omg. #help

Terwijl de ING receptioniste me doorverbindt met de afdeling Fraude, begint het me toch te dagen. Het was een vrijdagavond late night shopmomentje en die zevenenveertig ekkies heb ik uitgegeven aan een Zara zonnebril. Zoiets kun je een keer vergeten natuurlijk, maar wat als het een wekelijks ding wordt?

Een teken aan de wand dat ik webshobsessief aan het worden ben, ik zeg het je. De vergeten Zara bestelling is namelijk één van de vele resultaten van mijn toenemend aantal achteloze online shopsessies. Alsof het niets is, bestel ik de laatste tijd laks wat los en vast zit.

Een volledig nieuwe zomergarderobe bij Mango, afgelopen zaterdag. Kost je €334,-, maar dan heb je ook wat. Bovendien was het National Glamour Day, dus heb ik theoretisch gezien een hoop geld gewonnen. Alsof het een sport is, onderhandel ik met Marktplaatsgekkies over de tofste interieur items. Met onder meer twee(?) goudkleurige theekarren in mijn woonkamer als resultaat.

Denk overigens niet dat het bij mijn eigen hebzucht blijft. Ook voor de rest van het gezin scoor ik allerhande objecten, waarvan ik het bestelmoment al niet meer kan heugen eer de goederen geleverd worden. Op Ali Express klik ik klakkeloos de meest hilarische hondenmandjes (in de vorm van haai, hamburger of ananas) in mijn mandje. Bij Bol.com laad ik tijdens de Bulk Dagen (40% korting) zakken Royal Canin Junior in mijn digitale wagentje om er pas bij levering achter te komen dat ik nog járen voorraad heb. Voor Yasmine shop ik prinsessenjurken genoeg voor een leven lang carnaval en muurstickers zó veel dat je er een prinsessenkasteel mee kunt behangen.

Het regent pakketjes, wat weer leidt tot nog meer postpakketstress (weet je nog!?). Maar wees gerust geen inhalige hordertafferelen in mijn toko en ik ga er financieel heus niet aan onderdoor. Ik let op de kleintjes, mijn Amsterdam Yard sales verkopen als zoete broodjes en op de IJhallen had ik afgelopen week de meeste kraamvisite (dat ik de helft van mijn omzet enkele uren later met één muisklik uitgaf aan een Butcher burgerbestelling reken ik voor het gemak even niet mee). Bovendien tref je mij nog zelden in een fysieke winkel.

Q1 is inmiddels ingediend, alles onder controle. Klaar voor een nieuw kwartaal vol webshobsessies. En van wie mij ooit hackt, maak ik gehakt.

Afbeelding: Pinterest

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved