25-03-2019 - admin

Gelderlandplein bestaat 50 jaar en trakteert

GELDERLANDPLEIN

Wie jarig is, trakteert dus staat het Gelderlandplein deze week in het teken van de Golden Days. Zo krijgt iedereen die in het winkelcentrum shopt van 27 t/m 31 maart bij besteding van 15 euro een ‘gouden’ munt, die verzilverd kan worden in de attractie – hoe leuk – de GoldGrabber. Per munt mag er een poging gewaagd worden om met een gigantische grijpmachine één van de prijzen van het plein te grijpen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de winkeliers en bevatten onder meer een op maat gemaakt shirt, een beauty set, een minuut gratis winkelen bij AH XL en verschillende cadeaubonnen. Alle vouchers kunnen direct ingewisseld worden bij de betreffende winkel en shoptegoeden mogen de hele maand besteed worden.

Kids Icons
Vanaf woensdag 27 maart kunnen kids deelnemen aan de Kids Icons speurtocht (waarbij elke dag shoptegoed ter waarde van € 100,- kan worden gewonnen) en is er een grijpmachine met speciale kinderprijzen. Ik en Yasmine gaan de 26ste alvast een gokje wagen.

Over het Gelderlandplein
Het Gelderlandplein opende in december 1968 als een klein kluster winkels aan de rand van de Amsterdamse binnenstad en breidde zich in de loop der jaren steeds verder uit. In de jaren ‘90 werd het winkelcentrum deels overdekt en werden er appartementen toegevoegd. In 2016 werd de laatste herontwikkeling van Gelderlandplein afgerond met toevoeging van extra winkels en een hotel. Daarmee werd het het eigentijdse winkelcentrum dat het vandaag is: de ultieme one-stop-shop voor zowel dagelijkse als luxegoederen. In het centrum verzamelden zich nationale en internationale retailers, restaurants, supermarkten en andere foodspots, van grote ketens tot lokale ambachtslieden. Bijzonder is een aantal speciaalzaken dat al generaties lang gevestigd is op Gelderlandplein: tabakszaak Van Lookeren, Rick Moorman House of Men voor maatpakken, La Valise voor luxe tassen en koffers, Zwartjes van 1883 voor een luxe schoenencollectie en Bröring voor slaapcomfort. Dit aanbod is aangevuld met de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla, groentespeciaalzaak La Fourchette, ambachtelijke stadsbakker Jongejans,
KAAS en ZO en vishandel Kroon. Maar ook de bekende winkels als Albert Heijn, drogisterij Etos, parfumerie Douglas en Eye Wish Opticiens. Voor modeliefhebbers zijn er Modehuis Blok, Bronwasser woman, Rogge en Pauw met merken als Hugo Boss, Marc Cain, Armani, Woolrich, Max Mara, Ted Baker, Moschino en Tod’s. Naast dit enorme aanbod staat Gelderlandplein bekend om haar schone uitstraling: stadskrant Het Parool bekroonde dit zelfs met de titel ‘Het schoonste winkelcentrum van Nederland’. Om de totaalbeleving compleet te maken staan er verschillende werken van internationale kunstenaars als KAWS, Joel Morrison en Donald Beachler tentoongesteld door het Gelderlandplein.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved