09-04-2018 - admin

GOLDRUSH

witte goud (1)

Wie mij een beetje kent, weet dat alles bij mij goud is wat er blinkt. Van mijn sieraden tot mijn interieur en, jawel, zelfs mijn eten. Als een kind in een snoepwinkel keek ik donderdagmiddag dan ook watertandend rond toen ik voor het eerst de Gassan Diamonds boetiek aan de P.C. Hooftstraat binnenstapte. Gefonkel, geglinster en geschitter van alle kanten. Diamonds are a girls best friend, maar aan wat mij daadwerkelijk naar de winkel had gelokt, kan geen diamant tippen. Namelijk het eetbare witte goud! Het aspergeseizoen is sinds deze week geopend en wat is nu een betere manier om dat in te luiden dan met een aspergelunch middenin de Gassan Diamonds boetiek?!

witte goud (4)

witte goud (2)Samen met andere food en fashion pers schoof ik aan voor een ‘Groentetuintje met aspergesoep’ en een ‘witte Aspergesalade’, geserveerd met eetbaar bladgoud!. Zoals bij de lancering van een echte juwelencollectie ontvingen we een lookbook (met o.a. de beelden uit deze blogpost) van de nieuwste collectie. En terwijl wij een vorkje prikten, vertelde aspergeteler Jac van Melick van de Koninklijke telersvereniging ZON hoe hij ervoor zorgt dat we zo lang mogelijk van het beste witte goud van eigen bodem kunnen genieten.

En wist je dat…
– doorgaans in april wordt gestart met de oogst van asperges?
(het was zelfs nog even de vraag of we donderdag wel asperges konden eten)
– asperges bloedzuiverend en vochtafdrijvend werken
– asperges vol vitamine K, C, B1, B2 en E zitten

Met een goodiebag vol verse asperges (helaas geen diamanten) en het paasweekend voor de deur stort ik me alvast op de laatste aspergetrends, – gerechten en -bites. Volgende maand deel ik mijn favoriete recept hier op de site. Zet jij dit voorjaar ook #wittegoudvaneigenbodem op tafel?

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved