06-03-2013 - admin

HAANTJES DE VOORSTE


Nieuwe column voor LINDA. Mode

Modegeweld
Parijs Fashion Week zit erop en daarmee is wederom een nieuw modeseizoen afgerond. Vier weken vol modeshows, collectiepresentaties, netwerkborrels en afterparty’s. Een maand gevuld met prachtige najaarsmode en indrukwekkend streetstyle geweld.

Bil aan bil
Behalve vanwege de piepjonge modellen en ongepast bloot bereikten de shows het ‘algemene publiek’ vooral vanwege hun eerste rij. De ‘front row’ waar vandaan talloze, fors betaalde beroemdheden (voor heel wat dubbeltjes op de eerste rij) het modespektakel de afgelopen weken bil aan bil aanschouwden.

Persona (non) grata
Sterren waarvan de modewereld zo’n drie jaar geleden nog zo had gezegd dat ze niet langer welkom waren. Want door grootheden als Madonna, Lady Gaga en Rihanna liepen shows onnodig en eindeloos uit. In de meest schrijnende gevallen zaten de stijlredacteuren en modegoeroe’s wel drie uur klaar voor een showtje van 10 minuten. En bedankt…

Soapie verbod
Dat kon niet langer besloten enkele designers. En zo werden de shows zonder A-list front row razendpopulair en nam zelfs de Amsterdam Fashion Week tegelijk met het woordje “International” afscheid van de Gordons, de Estelles en de soapies. Dat was een tijdje stiekem best lekker rustig en bovendien prettig voor de merken zonder beroemdhedenbudget, die eindelijk ook eens konden schitteren.

Sterrenstof
Sinds dit seizoen zijn ze er echter weer; de Kim Kardashians, de Kanye Wests, de Nicole Richies en de Jessica Albas. Op de eerste rij bij Stella McCartney, Givenchy en als VIP op Diesel’s feestje. Een ding is echter significant anders; vanaf nu is iedereen stipt op tijd (behalve Rihanna, die het nog voor elkaar kreeg een uur te laat te komen voor haar eigen River Island modeshow).

Giel en André
Zelfs Sylvie zat ruimschoots voor aanvang van de Viktor & Rolf show al in de zaal. Net als André van Duin overigens en Giel Beelen (ja, je leest het goed) bij Chanel. En als zelfs deze sterren een plekje weten te bemachtigen bij de meest gevierde labels van de Parijs Fashion Week, weet je het zeker: de front row is beroemder dan ooit tevoren.

Aansluiten maar
Modekenner, stijlicoon, voetbalvrouw, DJ of komiek? Kom erbij op de eerste rij!

Foto: Zimbio

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved