15-07-2013 - admin

HEBBERIG DOOR ST. GIRLS SHOW

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   FILENAME IS DESIGNER NAME  SPRING/SUMMER 2013

Tweede rang
Verwend met een gegarandeerde eerste plek bij alle shows van de Amsterdam Fashion Week nam ik zaterdagmiddag plaats op de tweede rij. Zonder mokken hoor, want front row zaten niet mijn collega journalisten maar de kleinste modepopjes van Amsterdam en omstreken. De reden? Olcay Gulsen presenteerde haar meisjeskledinglabel ST. Girls met de jongste kids als eregasten.

Front schoot
Kleuter zaten zelfstandig op hun ereplek, verschillende peuters, baby’s (zelfs een pasgeboren exemplaar) aanschouwden het spektakel vanaf hun moeders’ (perfect geklede) schoot.

Jong geleerd..
De show werd, uiteraard, ook gelopen door de allerkleinsten. Modellenmeisjes van 4 tot 10 jaar paradeerden in de meest vrolijke, Hawaï geïnspireerde creaties. Sommigen verlegen, anderen zelfverzekerd. De één met een brede glimlach, de ander met een krachtige blik, geleend van professionele volwassen modellen. Rustige, ritmische passen richting de fotografen en af en toe vliegensvlug weer de catwalk af.

Mini-models
Een aandoenlijk gezicht was het. Vooral de mini-modellen, die nog aan de hand genomen moesten worden en verbaasd de zaal in keken naar al die (gekke) joelende en juichende volwassenen.

Superzoet
Dacht ik dat een modeshow voor kids vooral een hoop gejank, gebrul, gedram en verveel zou worden; het event verliep feilloos. Eén verloren peuter die vlak voor het begin van de show de catwalk op stormde, kon nog net op tijd in de kraag gegrepen worden en verder waren de kindjes, net als de collectie, suikervrij maar zoeter dan zoet.

Hebberigmakend
Geen tranen met tuiten dus, maar dat neemt niet weg dat niet iedereen het droog hield. Verschillende new mummy’s en aanstaande moedertjes pinkten stiekem een traantje weg bij het zien van de ST. cuteness overload. Na vandaag snap ik die moeders eindelijk. Hebberig van de collectie werd ik niet, maar mijn eigen dress up catwalk princess staat vanaf nu met stip bovenaan mijn verlanglijstje.

Foto: Peter Stigter

Deze column werd eerder gepubliceerd op LINDA. magazine.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved