07-12-2020 - admin

INSOMNIACS OPGELET: DODOW HELPT JE IN SLAAP VALLEN

Wie vaker op TESSTED komt, weet dat ik al een tijd slecht slaap (understatement). Eerder schreef ik al over allerlei therapieën, middeltjes en gadgets die ik op dit vlak heb uitgeprobeerd (maar helaas nog niet mochten baten). Onlangs kwam er weer iets nieuws op mijn pad, wat ik de komende tijd ga tes(s)ten. De Dodow (hoe gezellig klinkt deze gadget?!) kan zo maar eens de key naar meer slaapsucces zijn. Dus alle insomniacs, let goed op. Dan leg ik hieronder uit wat Dodow nu precies doet.

De belangrijkste belofte van Dodow is dat het gebruikers helpt binnen twintig minuten in slaap te vallen. Het apparaat helpt je je ademhaling te reguleren, je hoofd leeg te maken en tot rust te komen, door je aandacht te vestigen op het licht en je ademhaling hierop aan te passen.

Een op de klippen gelopen relatie met slaapproblemen als gevolg (wat bij mij ook zo maar eens mee zou kunnen hebben gespeeld) was voor oprichter Alex Dujoncquoy reden op zoek te gaan naar een natuurlijke oplossing voor slaaploosheid. Slaappillen slikken wilde hij niet (en dat zou niemand moeten willen, speaking from experience). Gaandeweg kwam Alex erachter dat meditatie voor hem het beste werkte om slaap op te wekken, maar erg snel was dat proces niet. Hij kwam op het idee een device te creëren op basis van de meditatietechniek en zo introduceerde hij de Dodow, een metronoomapparaatje dat werkt met een blauw, pulserend licht dat uitzet en zich weer terugtrekt, waarop je je ademhaling aanpast.

Dodow stuurt je richting een optimaal ademhalingsritme en het blauwe licht (te zwak om invloed te hebben op de afgifte van melatonine, bovendien werkt blauwlicht stressverminderend) helpt ook de hersenen zich te concentreren op minder interessante dingen dan je gewone gedachten, wat een hypnotisch effect zou hebben.

Kortom: alle reden om eens met deze tool aan de slag te gaan.

De Dodow is vanaf nu verkrijgbaar is op amazon.nl/launchpad. Online store Amazon Launchpad is het nieuwe platform voor een groeiend aanbod innovatieve, baanbrekende en inspirerende producten van opkomende ondernemers. Zo ondersteunt Amazon Launchpad ondernemers met middelen en expertise om hun vernieuwende producten te helpen verkopen en leveren. Van revolutionaire gadgets tot smart home- apparatuur, unieke wellnessproducten en educatief speelgoed.

afbeeldingen: Pinterest & Dodow

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved