25-07-2015 - admin

INSTOCK AMSTERDAM

Instock 7Instock 2Instock 5

Bar Spek, Halte 3, The Seafood Bar; een groot deel van de door mij getes(s)te hotspots bevindt zich in Amsterdam-West (mijn buurtje). Dit keer echter toch een adresje in Oost; restaurant Instock. Een bijzondere spot, waar je behalve voor de verbluffende gerechten en het knappe interieur komt om een verantwoord vorkje te prikken.

‘No waste’ is het beleid van Instock, dat ingrediënten gebruikt die normaal gesproken ons bord niet halen (groente, fruit, aardappelen en brood dat in de supermarkt niet meer verkocht kan worden, maar nog wel aan alle eisen van de voedsel en waren autoriteit voldoen). Instock is daarmee mijn ingrediënt voor #arecipeforzerohunger, de huidige campagne van de Verenigde Naties World Food Programme, die de strijd tegen honger aangaat (verderop in dit artikel meer hierover). Instock werkt hiervoor samen met Albert Heijn. Vlees en vis komt tevens van vaste leveranciers. Van alle gerechten die er bij Instock op de kaart staan wordt 80% tot 100% gebruik gemaakt van voedsel dat anders verspild zou zijn. Alleen essentiële producten als olijfolie, boter, kruiden, melk of eieren worden door het restaurant ingekocht. Zo zet Instock, dat zonder menukaart, maar met wisselende dagmenu’s (afhankelijk van de oogst van de dag) werkt, voedselverspilling op de kaart. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd. Alle reden voor een ritje naar Oost..

Instock 6Instock

Instock is gevestigd in de gezellige Czaar Petersbuurt; centrum, maar met een randje ‘Oost’. Volop in ontwikkeling qua winkel & wonen, maar niet te druk. Parkeerplekken naast de deur en een terras met grote picknicktafels wachten je op bij Instock. Binnen is het restaurant ruim van opzet en modern (‘hip’)  ingericht met een ‘stockroom’ (zijkamer), die is af te huren voor allerlei evenementen: workshops, vergaderingen, private dining, proeverijen en borrels.

Instock 3Instock 4Instock 8Nieuwsgierig geworden naar het volledige verhaal achter en de werkwijze van Instock? Bekijk de uitgebreide website en blog.

Restaurant Instock, Czaar Peterstraat 21, Amsterdam

Openingstijden
Zondag t/m woensdag van 9.00 tot 23.00 en donderdag t/m zaterdag van 9.00 tot 24.00

#arecipeforzerohunger
Instock zet voedselverspilling op de kaart en past met haar ‘no waste’ beleid perfect binnen de campagne A recipe for zero hunger van het World Food Programme van de Verenigde Naties. Een campagne waarmee het World Food Programme mensen oproept om hun eigen ingrediënt aan te bieden voor een wereld zonder honger. Het WFP gaat de strijd tegen honger wereldwijd aan. Deze strijd gaat verder dan alleen het verstrekken van voedsel.  De campagne #arecipeforzerohunger richt zich op een wereld zonder honger. Wat is jouw bijdrage aan een wereld zonder honger? Ga jij binnenkort ook een hapje eten bij Instock? Of heb je een ander idee? Deel het via Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #arecipeforzerohunger.

Fotografie: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved