17-04-2018 - admin

JAN TAMINIAU ONTHULT NIEUWE COLLECTIE IN CENTRAAL MUSEUM

Vanaf 21 april tot en met 26 augustus 2018 presenteert het Centraal Museum Utrecht Jan Taminiau: Reflections, een overzichtstentoonstelling over het werk en de kijkwijze van Jan Taminiau (1975, Goirle).

In totaal zullen 60 ontwerpen van de couturier te bewonderen zijn. Naast de al eerder verworven creaties van hem uit de museale collectie van het Centraal Museum worden in deze tentoonstelling spectaculaire bruiklenen uit het atelier van JANTAMINIAU én uit privéverzamelingen getoond, plus een nieuwe collectie couturestukken die in deze tentoonstelling haar première beleefd. Geen modeshow dus dit seizoen, maar een collectie-onthulling in het Centraal Museum.

Voor de vormgeving is een intensieve samenwerking aangegaan met stylist Maarten Spruyt. En naast de kledingstukken staan het ontwerp- en denkproces centraal. Inspiratiebronnen in mode, fotografie, design en kunst, werkwijze en eindresultaat staan met elkaar in verbinding. Hoe komt een couturestuk tot stand? Wat zijn Taminiau’s inspiratiebronnen en hoe komen die tot uiting in zijn creaties? In bovenstaande video een preview van de tentoonstelling en een korte toelichting van Jan Taminiau zelf.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved