16-10-2014 - admin

KAPSALON SPECIAAL

Kapsalon Special Column Tessted 2

Ik sprak laatst iemand die niet wist wat al die bordjes ‘Kapsalon’ in de etalages in de binnenstad betekenen. Hij was serieus bijna naar binnen gelopen voor “zo’n goedkope knipbeurt”. Ietwat dommig, maar zijn onnozelheid zette me wel aan het denken..

Rammelend bij kapper
Zo eens per maand plof ik, tussen mijn afspraken door, voor een halve dag in de kapperstoel neer. Of ik nu kom voor een kleine hair touch up of een volledige haarmetamorfose het is altijd een (veel te) lange zit en zo’n salonbezoekje loopt standaard uit. Terwijl mijn mailbox overstroomt en mijn deadlines verstrijken, zit ik daar maar met mijn hoofd vol folies, te keuvelen over aankomende vakanties. Het eerste uur verloopt altijd nog wel prima, maar dan slaat de verveling toe en krijg ik bovendien trek. Emmers thee worden me aangeboden, maar een hapje of een lekkere snack, ho maar. Laat staan een kapsalon. Ik gris wat lolly’s van de toonbank mee naar mijn draaistoel, maar ik wil gewoon iets éten.

Snack attack
Een tosti ham kaas, een caesarsalade, een bakje noodles of gewoon een schaaltje bittergarnituur met mosterd. Is dat nou te veel gevraagd? Een kapper in opleiding die even voor me langs de Subway gaat of achter in de zaak een kapsalonnetje naar keuze bereid (en dan gaan klagen dat er een haar in je eten zit). Of anders gewoon een bar in de kapsalon waar je met je robokop vol folies naar hartenlust kunt lunchen. Maak het biologisch, doe iets met Superfoods en het is nog hartstikke ‘on trend’ ook.

Geknipt idee
Hoe te gek zou dat zijn? Ik zou er zo wat extra euries voor neertellen. Die vallen sowieso in het niet bij het schrikbarende bedrag dat ik maandelijks moet neertellen voor mijn coupeje. Geknipt idee voor onze hoofdstad, zou ik zeggen en hulde voor de ondernemer die dit kapssalon 2.0 business plan in Amsterdam realiseert.

Sprintje trekken
Vooralsnog eindigen mijn kapsalonbezoekjes rammelend van de honger, met een blaas die op springen staat. Ik tel de minuten af tot de laatste lok in model geföhnd is (nee, ik hoef het niet meer in het daglicht te zien) en een sprintje naar de dichtstbijzijnde snackbar + toilet. Dat scheelde geen haartje.

Foto’s: Jamie Nelson

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved