28-05-2014 - admin

K####DAGVERBLIJF

Kinderdagverblijf Column

Het zou een verademing moeten zijn, maar sinds baby Yasmine naar het Kinderdagverblijf gaat, heb ik er zo mogelijk nog meer stress bij gekregen. Sinds vier weken gaat Yasje twee dagen in de week naar het KDV om de hoek. Wij dachten dat die letters stonden voor Kinder Dag Verblijf, maar inmiddels weten we beter en praten we ongegeneerd over het K#### Dag Verblijf.  Na een uitgebreid intakegesprek schreven we haar in met de overtuiging dat ze in goede handen zou zijn. Nou, niet dus.

Van de regen in de drup
De eerste dag dat ik haar op kwam halen, trof ik haar (en zes andere baby’s) huilend aan. Er was maar één leidster (met iPhone in de hand) aanwezig. Ze had amper geslapen en van 09.00 tot 18.00 slechts 100 cc op (voor de niet-moeders vertaald: bar weinig!). De week erop ging ze met poepluier (en in die poep zat ze al even) naar huis. Een paar dagen later kreeg ik haar half aangekleed in mijn armen gestopt (alle knoopjes van haar rompertje dichtdrukken, was kennelijk net even te veel moeite). Afgelopen week heeft ze twee volle dagen Hypoallergeen melk gedronken en haar hele pakje onder gespuugd, terwijl ze melk nodig had waarvan ze minder zou spugen (dat is toch echt andere koek). Vorige week donderdag kreeg ik het verwijt dat ik haar niet in slaap moest wiegen en niet de hele tijd op schoot moest nemen (want dat doe ik namelijk??). Een vrolijke naam siert de ramen van het ‘verblijf’, maar hier werden noch Yasje, noch wij erg vrolijk van. En dat is een understatement.

Knuffeltherapie
Met een giga schuldgevoel tik ik, volledig gestrest over hoe het mijn kleine meisje vergaat, mijn deadlines af om haar op mijn officiële werkdagen (eigenlijk werk ik op ieder mogelijk moment) zo vroeg mogelijk weer op te halen. Dan drinkt ze een volle fles leeg, gaat ze lekker in badje en houden we eindeloze knuffelsessies.

Genoeg geproefd
Dus zijn we maar even gaan schuiven met de letters op ons scrabbleplankje en let op: KinderDagVerblijf wordt DagKinderVerblijf. Klaar is Yasmine! En wij zijn er al helemaal klaar mee. De proefmaand zit erop, Yasje heeft er haar buik(je) vol van (genoeg geproefd, maar niet heus) en vanmiddag komt haar (en onze) eerste blind date met de kinderdagopvang abrupt ten einde. In de kiem gesmoord. Over een maandje gaan we verhuizen en op zoek naar een nieuwe plek, die ik hoogstpersoonlijk aan de nodige tes(s)ts zal onderwerpen, voordat ik ze ons engeltje toevertrouw. Desnoods ga ik zelf in cognito een dagje proefdraaien, maar dat van hierboven? Nooit meer! Verblijfsvergunning geweigerd.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved