18-08-2019 - admin

KIDS LABEL DRAAGT BIJ AAN SCHONERE OCEAAN

Bij mij mag het dan een eeuwigheid geduurd hebben voor écht ik wat bewuster werd, bij Yasmine probeer ik het bewustzijn met de paplepel in te gieten. De laatste jaren ben ik bewuster in life in general, in relaties, in vriendschappen, in hoe ik mezelf zie en voor mezelf zorg. Maar niet geheel onbelangrijk hierin is ook: je bewust zijn van je leefomgeving en bewuster zijn van hoe kwetsbaar onze planeet eigenlijk is.

Daarom probeer ik ook wanneer het Yasmine betreft vaker duurzame keuzes te maken. Ik shop waar mogelijk eco friendly collecties en zorg dat alle kleertjes die haar niet meer passen een tweede leven krijgen bij een ander lief, klein meisje. Een merkje wat helemaal bij mijn mindset aansluit, is het nieuwe iBi Free Life. Een kinderlifestyle brand (meer over het ontstaan van iBi) dat begin dit jaar werd opgericht en een schonere oceaan bovenaan de agenda heeft staan. Bovendien zitten iBi en ik op één lijn als het gaat over een verschil maken voor de toekomst. “Want waar kun je beter beginnen met bewustwording dan bij de allerkleinsten?”, zeggen de oprichters.

Daarom ben ik best trots dat Yasmine sinds kort haar eigen iBi outje heeft. Stoere jersey joggers en een toffe sweater (vervaardigd van duurzaam ecologisch katoen en verpakt zonder plastic) met de tekst “Free Life”. Een positieve boodschap waarmee ze haar klasgenootjes hopelijk positief kan beïnvloeden. Als set is het lekker badass en gecombineerd met één van haar vele tulerokjes is de sweater helemaal fashion.

Op dit moment brengt iBi jaarlijks twee collecties uit: een lente- en zomercollectie en een herfst- en wintercollectie. Met deze collecties hoopt het merk bij te dragen aan het creëren van bewustwording over hoe belangrijk schone oceanen zijn voor de wereld. Mooie bijkomstigheid: per verkocht artikel wordt 5 euro gedoneerd aan de iBi Foundation. Dit geld wordt gebruikt voor projecten die de strijd aangaan met de plastic soep, één van de grootste thema’s bij Yasmine op school.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved