24-07-2013 - admin

KOELE KIKKER TIJDENS HITTEGOLF

Koele kikker COLUMNUit de kast
Het kwik stijgt in ons kikkerlandje naar zeldzame hoogtes; een week lang temperaturen boven de 26 graden. Ongekend in Nederland en goed nieuws voor onze zomergarderobes. (Bijna) Vergeten spijkershorts, zwierige jurkjes, mini-rokjes, buiktruitjes, teenslippers en bikini’s mogen éindelijk uit de kast (of nog gauw in de sale gescoord worden). En massaal haasten we ons naar het dichtstbijzijnde water om onze nationale bijnaam eer aan te doen met een verkoelende plons.

Blote buik
Heerlijk voor de vakantievierders, maar je hitteproof kleden voor op je werk is nog niet zo’n koud kunstje. Je luchtige bloesjes kunnen niet te transparant, je shorts niet te kort, teenslippers zijn uit den boze en in cropped tops en al het andere trendy zomerspul kun je een serieuze meeting wel op je blote buik schrijven.

Raketijsjes
Printjurkjes met sandaaltjes zijn wellicht nog de beste uitrusting voor een tropische werkweek als deze. Ik ben blij dat mijn kantoor voor deze week aan huis is. Gewoon in halterbikini en kanten shortje achter de Mac. Op blote voetjes (en mijn nagels zijn niet eens goed gelakt!). Haren in een knot bovenop mijn kop, ventilator in mijn gezicht en een vriezer vol raketijsjes voor extra verkoeling.

Kwik en kwak
Dat stijgende kwik laat me koud. En de mussen mogen dan van het dak vallen, ik blijf een koele kikker (kwak!) Laat die deadlines maar komen.

Beeld: Isabeli Fontana for Vogue Paris June/July 2013 – Pinterest

Deze column werd eerder gepubliceerd op LINDA. magazine.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved