19-11-2020 - admin

LES DEUX x ECOALF: A Sustainable Collaboration

Dat het anders moet in de mode is een feit. Dat het anders kan bewijzen Les Deux en Ecoalf met hun nieuwste samenwerking. De twee labels ontwierpen een jas geproduceerd van 120 PET-plastic flessen. Elke vierkante meter stof wordt geproduceerd door 70 PET-plastic flessen die uit de oceaan zijn verzameld.

EcoAlf koopt de flessen door samen te werken met meer dan 3000 vissers in meer dan 50 havens, wat leidt tot 550 vissersschepen. Ze hebben meer dan twee jaar besteed aan het ontwikkelen van een technologie die het plastic uit de oceaan omzet in hoogwaardig garen. Dit inkoopproces maakt het mogelijk om een ​​werkelijk duurzame productie in stand te houden op de manier dat het bijdraagt ​​aan het schoonmaken van de oceanen.

Behalve de manier waarop het jack wordt geproduceerd, is het ook nog eens een jas die in verschillende seizoenen kan worden gedragen. Zo heeft de jas afritsbare mouwen en kan hij worden gedragen als een donzen vest, voering of een gewone jas. Waardoor er minder noodzaak is om meerdere jassen te bezitten.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved