07-11-2015 - admin

LOVE: DE ARMBANDEN VAN ZODIAC JEWELRY

DEF  DEF3DEF2 DEF4

Droeg ik eerder al ooit slangen en kevers om mijn arm, vanaf nu prijken, volgens mijn zodiak sterrenbeeld de os, twee ossenkoppen om mijn pols. Het sieraad komt uit de collectie van accessoiremerk Zodiac Jewelry, gebaseerd op de Chinese astrologie en opgericht en ontworpen door voormalig actrice Maria Kooistra, nu overigens niet langer betrokken bij het merk.

Sieraad voor het leven
Helemaal in mijn straatje; ik gek ben op dierlijke elementen in mijn accessoires en sieraden. De slavenbanden zijn gemaakt van goud vermeil en voorzien van een extra dikke goudlaag (18 karaat goud van 5 micrometer dik), waardoor het echt een sieraad voor het leven is. Leuk is daarnaast dat je ze kunt laten voorzien van gekleurd zijde.

Nederlands tintje
Maar behalve dat de armbanden zo knap en fotogeniek zijn, is ook hun productiewijze interessant. De Zodiac slavenbanden worden namelijk in Nederland gemaakt, aan de hand van authentiek handwerk, met behulp van één van de laatste machines. Hierbij zijn de dierenkopjes eerst in 3d ontworpen en geprint. Daarna worden er wasjes gemaakt om de dierenkopjes in zilver of goud te gieten. Vervolgens worden de kopjes vastgemaakt op de slavenbanden. Een team van zeer vakkundige Nederlandse Goudsmeden begeleid dit productieproces en zorgt dat de pareltjes op hun allermooist richting nieuwe eigenaren gaan.

Arm party van dierenkoppen
Van rat tot draak; alle dierenkoppen zijn even geslaagd. Voor een speelse arm party ga ik sparen tot ik een heel rijtje aan verschillende kleuren en koppen (alle verjaardagen van het gezin?) bij elkaar heb.

Foto’s: Tessted

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved